6 Moduri neobișnuite pentru a reduce stresul

calm_down_by_sugarock99
Foto: Metode de a-ți păstra calmul PC: tumblr.com

Fă exerciţii. Râzi. Meditează. Respiră adânc. Există multe moduri prin care efectele stresului pot fi reduse. Persoanele reacţionează în mod diferit la factorii de stres, prin urmare metodele de a preveni anxietatea nu sunt aceleaşi pentru toată lumea, însă pute-ți găsi mai jos unele din cele mai eficiente metode de a scăpa de stres.

Nu numai că e normal să te stresezi, dar e şi necesar. Partea bună ar fi că stresul te determină să reacţionezi când eşti în pericol, partea rea e că îţi consumă din energie şi nu te lasă să te concentrezi. Specialiștii sunt de părere că nu avem mai multe motive de îngrijorare decât generaţiile anterioare. Ba viaţa era mai grea din multe puncte de vedere pe vremea bunicilor. Dar în zilele noastre devenim din ce în ce mai conştienţi de pericole din cauza televiziunii şi internetului, care pun pe tapet diverse probleme.

Vezi mai jos cele mai neobişnuite metode prin care poţi combate stresul:

#1. Puterea lacului de unghii de culoare verde!
OK, nu este neapărat să vă coloraţi unghiile, dar cu siguranţă această culoare este sugestivă şi poate fi folosită în alte scopuri. Pentru a reduce stresul, este suficient să faci un semn cu lacul de unghii pe telefonul tău mobil, amintindu-ţi astfel că trebuie să fii calm înainte de a răspunde la telefon. Acest lucru vă poate aduce zâmbetul pe buze şi în acelaşi timp te face mai încrezător.

#2. Poartă un elastic la încheietura mâinii!

Metode de a-ți păstra calmul PC: tumblr.com
Metode de a-ți păstra calmul PC: tumblr.com


Acest accesoriu nu este ultimul trend, dar cu siguranţă poate reduce stresul. De fiecare dată când te simţi copleşit de stres, trage de elasticul pe care îl ai la mână. În timp, vei asocia stresul cu înţepătura cauzată de elastic şi în mod inconştient vei dori să eviţi acea senzaţie.

#3. Consumă portocale!

Reduci stresul cu portocale PC: tumblr.com
Reduci stresul cu portocale PC: tumblr.com

Dacă aţi avut o zi încărcată şi stresantă, delectaţi-vă cu un pahar de suc de portocale. Pe lângă proprietăţile nutritive, nivelul de cortizol revine la normal dacă consumi fructe bogate în vitamina C, reducând astfel stresul.

#4. Adoptă un animal de companie!

Reduci stresul adoptând un animal de companie PC: tumblr.com
Reduci stresul adoptând un animal de companie PC: tumblr.com

Prietenii necuvântători sunt o sursă constantă de confort şi siguranţă. Mângâindu-ţi animalul, ritmul cardiac se temperează, tensiunea se reglează, iar tu îţi vei găsi liniştea de care aveai nevoie.
Cel mai la îndemână remediu, dar şi cel mai des ignorat, eliberează acei hormoni ai fericirii care ne lipsesc cel mai mult atunci când suntem stresaţi. Vezi partea distractivă dintr-o situaţie pentru a scăpa de stres şi de situaţiile tensionate.

#5. Umflă un balon!

Reduce stresul PC: tumblr.com
Reduce stresul PC: tumblr.com

Cu siguranţă este o activitate amuzantă şi în acelaşi timp benefică. Umflarea unui balon te face să respiri adânc, reducând astfel stresul. Aşadar, este util să ai un balon în sertarul de la birou pe care îl vei umfla ori de câte ori te simţi stresat. În cazul în care devii ţinta glumelor colegilor de muncă, aminteşte-ţi că râsul este un ajutor în combaterea stresului.

#6. Practică Yoga

Yoga te ajută să reduci stresul PC: yzzgh.org/
Yoga te ajută să reduci stresul PC: yzzgh.org/

De cele mai multe ori, munca şi obligaţiile ne încarcă programul foarte mult şi primul lucru pe care îl eliminăm la nevoie este sportul. Doar câteva zile pe care le-ai lipsit de la sală pot avea efecte neplăcute pentru psihicul tău, făcându-te să te simţi vinovată şi, implicit, stresată. Nu neglija sportul: Acordă-ţi măcar o dată la două zile timp pentru tine şi corpul tău, chiar dacă asta înseamnă să consumi din timpul pentru prânz. Efortul fizic ajută psihicul tău mai mult decât ai crede şi, în plus, oamenii care fac sport constant se îmbolnăvesc mai greu.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente