Aplică pentru bursa de la Stockholm School of Economics din Riga

economics
Foto: Studenți la Stockholm School of Economics din Riga PC: Tudor Poiana

Guvernul Suediei invită aplicanții să concureze pentru 20 de burse cu finanțare deplină a studiilor pentru 3 ani la Stockholm School of Economics din Riga. Acest privilegiu se acordă potențialilor studenți din Moldova și Belarus, urmați de Georgia și Ucraina.

Grantul garantat de guvernul suedez acoperă taxa de școlarizare pe timp de 3 ani în valoare de 30,000 EUR, cazarea în căminul SSE Riga și o bursă lunară de 200 EUR pentru cheltuieli secundare.

Fiind în topul celor mai bune școli de business din Europa, după ratingul creat de Financial Times, Stockholm School of Economics oferă atât studii în domeniul economiei, cât și în cel al businessului. După 2,5 ani de instruire continuă, studenților li se oferă șansa de a alege următoarele specialități: Antreprenoriat, Marketing, Finanțe și Economie. De asemenea, studenții anilor 1 și 2 trebuie să completeze un stagiu de practică cu termenul de 4-5 săptămâni și, respectiv, 6-8 săptămâni în companiile-partenere ale universității. Ceea ce diferențiază SSE de alte universități internaționale este accentul pe valorile pe care le cultivă studenților: conștiința socială și de sine, prioritatea calității asupra cantității, auto-dezvoltare și managementul relațiilor. De aceea, programul de studiu se desfășoară după structura modulară – maximum 2 cursuri decurg în același timp, pentru a oferi studenților posibilitatea de a se concentra asupra materialului studiat mai eficient. Ultimul semestru al celui de-al treilea an de studiu, studenții îl pot petrece în programul de schimb internațional la una din universitățile partenere.

Criterii de participare:

  • Candidații trebuie să absolvească studiile liceale până în iulie 2014;
  • Nota minimă la matematică și limba engleză: 7 din 10;
  • Experiența unui an universitar va fi considerată drept avantaj.

Procesul de admitere:

Pasul 1: 8 Aprilie, 2014 – Termenul-limită pentru aplicarea online

Pasul 2: 26 Aprilie, 2014 – Examenul de admitere (Limba engleză, Matematică și Aptitudinile Logice)

Pasul 3: 10-19 Mai 2014 – Candidații care au trecut cu succes examenul de admitere sunt invitați la interviuri. Adresa și data va fi anunță pe site-ul universității: www.sseriga.edu

Decizia finală: 24 mai 2014 – lista studenților admiși va fi publicată pe site-ul universității.

Începutul anului academic: 18 August 2014.

Pentru detalii:
[email protected]  – Tudor Poiană, Country Manager for Moldova
skype: tudor_poiana
[email protected]

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente