Dirk Schuebel: „Moldovenii vor călători fără vize în ţările Europei până la începutul verii”

Dirk-Schuebel
Foto: Dirk Schuebel, PC: bloguvern.md

Şeful Departamentului pentru ţările „Parteneriatului Estic” din cadrul Serviciului European pentru Acţiune Externă, Dirk Schuebel, a confirmat termenii de liberalizare a regimului de vize pentru cetăţenii Moldovei şi semnare a Acordului de Asociere.

În interviul acordat corespondentului „INFOTAG”, diplomatul a declarat că „cetăţenii Moldovei vor obţine dreptul de a călători fără vize în ţările Europei până la începutul verii, iar Acordul de Asociere va fi semnat până la finele lunii septembrie”.

După cum a comunicat anterior „INFOTAG”, în cadrul Ordinii de asociere prioritare vor fi chestiunile privitoare la statul de drept, reformele justiţiei, lupta cu corupţia şi libertatea opiniei. Potrivit comunicatului, colaborarea în domeniul politicii externe şi securităţii va fi îndreptată spre prevenirea conflictelor şi gestionarea situaţiilor de criză.

În cadrul primei runde de consultări, o atenţie deosebită a fost acordată justiţiei, libertăţilor şi securităţii, în special, protecţiei datelor personale, migraţiunii şi acordarea azilului, reformării poliţiei, lupta cu criminalitatea organizată şi administrarea frontierelor. În cadrul rundei de consultaţii de la Chişinău, textul Ordinii de asociere a fost în linii generale aprobat şi va fi finisat în cadrul următoarei runde, care va avea loc la Bruxelles, la finele lunii februarie.

sursa: Infotag.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente