Iurie Leancă a discutat la Haga, despre relansarea zborului Chișinău – Amsterdam

Klm.b737-300.ph-bdp.arp_
Foto: Avionul companiei KLM, cu reprezentații căreia a discutat Iurie Leancă, PC: pilotcareernews.com

Prim-ministrul Iurie Leancă a discutat astăzi, la Haga, cu reprezentanții companiei olandeze KLM despre posibilitatea relansării zborului direct Chișinău – Amsterdam.

Guvernul va asigura și în continuare condiții transparente și echitabile pentru toate companiile aeriene care intenționează să opereze pe piața serviciilor de transport aerian din Republica Moldova„, a menționat Premierul.

De asemenea, Iurie Leancă a afirmat că interesul investitorilor față de Republica Moldova va creşte odată cu înlesnirea accesului oamenilor de afaceri la obiectul investițional.

Zborul Chișinău – Amsterdam a fost operat în perioada 2003-2005, timp în care au fost transportați în jur de 45 de mii de pasageri. Tendințele recente privind creșterea continuă a fluxului de pasageri confirmă necesitatea relansării acesteia. Cursa ar asigura conexiuni mai comode și accesibile pentru pasagerii care intenționează să ajungă în Europa Occidentală sau America de Nord: Canada și SUA.

Republica Moldova a devenit membru al Spațiului Aerian Comun al Uniunii Europene în iulie 2012. Aceasta prevede eliminarea oricăror restricții de operare a de către companiile aeriene zborurilor dintre Republica Moldova.

Reamintim că la Haga, Iurie Leancă se va întâlni cu omologul său Mark Rutte, ministrul Afacerilor Externe, Frans Timmermans și cu președintele Camerei Reprezentanților a Parlamentului Regatului Țărilor de Jos, Anouchka Miltenburg.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente