Natalia Gherman: Avem nevoie de reforme în justiţie şi în lupta cu fenomenul corupţiei

natalia-gherman.-mfa.gov_.md_.conferinta
Foto: Natalia Gherman, PC: gov.md

Semnarea Acordului de Asociere între Republica Moldova şi Uniunea Europeană este prognozată către această vară, aceasta s-ar putea petrece chiar și în Chișinău.

Evenimentul ar putea avea loc fie la Bruxelles, fie la Atena, capitala Greciei, care deţine preşedinţia UE, sau chiar la Chişinău. Totul depinde de mobilizarea politicienilor, a spus vicepremierul Natalia Gherman, ministru al afacerilor externe şi integrării europene, relevă IPN.

Natalia Gherman este optimistă că moldovenii se vor bucura de o decizie pozitivă privind scoaterea vizelor de călătorie în UE în primul semestru al anului curent. „Suntem văzuţi de partenerii europeni ca un stat tânăr, democratic, european, care şi-a ales cel mai eficient model de modernizare şi transformare – cel al UE”, a spus ministrul.

Moldova este văzută ca o speranţă a Parteneriatului Estic şi aceasta implică mai multă responsabilitate din partea politicienilor, spune Natalia Gherman. „ Avem nevoie de reforme în justiţie şi în lupta cu fenomenul corupţiei, avem nevoie de transparenţa actului de guvernare şi respectarea întocmai a drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale fiecărui cetăţean”, a menţionat oficialul.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente