Prima televiziune care va transmite emisiuni din spațiu

NASA-image-1-3004242
Foto: Imagine NASA PC: mirror.co.uk

Prima televiziune transmisă din spațiu este postul de televiziune britanic Channel 4. Echipa va transmite prima emisiune TV din spațiu.

Echipa Chanel 4 va însoți astronauții Stației Spațiale Internaționale pe parcursul unui ocol al Pământului de pe orbită, care va dura 90 de minute.

Imaginile HD vor cuprinde atât cadre din interiorul SSI, cât și imagini cu planeta noastră de pe orbită, de la peste 400 de km depărtare, în spațiu, relatează bbc.co.uk.

Postul TV va transmite în total trei emisiuni pe această temă, printre care și una care va oferi informații detaliate despre viata pe Stația Spațială Internațională, de la efectele gravității până la sarcinile zilnice ale astronauților sau la modul în care viața în spațiu afectează corpul uman. O altă emisiune va aborda, pe larg, modul în care sunt rezolvate diverse probleme care pot apărea în spațiu, pe parcursul misiunilor.

Nu au fost făcute publice încă informații referitoare la datele de transmitere a emisiunilor, însă cu siguranță ele vor fi anul acesta. Potrivit ibnlive.in.com, imaginile vor fi transmise și în alte 170 de țări prin intermediul National Geographic Channel.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente