NDI invită tinerii să aplice la programul ”Challenger”

challenger
Foto: Posterul programului Challenger PC: NDI

“Challenger” este o oportunitate pentru tineri de a forma deprinderi de comunicare și de a dezvolta gândirea strategică și critică prin implicarea într-un exercițiu practic ce va aduce în scurt timp rezultate vizibile. Termenul-limită de aplicare e 9 februarie, ora 17.00.

Ce presupune ”Challenger”?

Participanții vor lucra în echipe și vor identifica o problemă prin chestionarea persoanelor dintr-o anumită regiune; vor elabora o strategie și un plan de acțiuni pentru a pune în discuție acea problemă (prin comunicare cu persoanele și instituțiile cu putere de decizie), iar prin mobilizarea comunității, vor face pași spre rezolvare. Ulterior, tinerii vor participa la o școală de vară de dezbateri. Cei mai buni participanți vor fi selectați pentru un program avansat și intens de policy-making și debate, în perioada septembrie – decembrie, 2014.

Când va avea loc programul?

Etapa I:

Exercițiul practic în februarie–mai, 2014.

Școala de dezbateri:

Iulie, 2014.

Etapa II:

Pregătire avansată în debate și policy-making în septembrie – decembrie, 2014.

Mentori NDI:

Fiecare echipă va fi ghidată pe parcursul activității sale de un mentor. Formatorii fac parte din sistemul instituțional al NDI. Filosofia de instruire a NDI se bazează pe două principii: 1) conținutul, care trebuie să fie clar și imediat util și 2) metoda, care trebuie să implice participanții și să aducă rezultate.

Cine poate participa?

Sunt tinerii între 20-30 de ani care vor să învețe cum să rezolve problemele semenilor săi, să gândească logic, să formuleze argumente și să prezinte elocvent poziția lor. Persoanele fără de experiență în astfel de programe, dar și membrii de partid sunt încurajați să participe.

Cine este NDI?

Programul este organizat de către Institutul Național Democratic din SUA, reprezentanța în Moldova. NDI (National Democratic Institute for International Affairs) este o organizație neguvernamentală, neafiliată politic și non profit, care mai bine de trei decenii susține instituțiile și practicile democratice în întreaga lume. Din 2003, în Moldova, programul NDI contribuie la promovarea responsabilizării guvernării prin creșterea participării cetățenilor în procesele politice și în viața comunitară.

Formularul de aplicare îl găsiți aici: Programul Challenger

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente