Acum dacă ai Schengen, poți intra în România fără viză

646×404
Foto: PC: AFP

Ministrul delegat pentru IMM, Maria Grapini, a declarat, sâmbăta, la Arad, că a intrat în vigoare o ordonanță adoptată de Guvern în luna decembrie, potrivit căreia toți cetățenii din afara granițelor Uniunii Europene pot intra în România fără viză dacă dețin deja o viză Schengen, scrie ziare.com

„Toți cetățenii din țările non-europene care au obținut viza Schengen nu mai au nevoie de viză de România. Bulgaria făcuse lucrul acesta înaintea noastră”, a spus Grapini. Toți cetățenii moldoveni care au viza Schengen vor putea intra în România, începand cu luna februarie, fără nicio alta viză suplimentară, a anunțat premierul Victor Ponta în ședința din 23 decembrie a Guvernului, la începutul căreia a participat și prim-ministrul moldovean, Iurie Leancă.

collage
Victor Ponta și Maria Grapini. Colaj #diez

UNIMEDIA scrie că, Uniunea Europeană se opune acestei decizii și ar putea aplica o amendă a Guvernului român. „Riscăm o amendă, dar problema mea e de ce se opune UE. Adică tot ce spune chiar e corect? Dacă tu consideri că Schengen este un club de elită mai mare decât restul țărilor, atunci de ce spui tu că celui care are viza Schengen, care a fost super verificat, îi mai trebuie o viză în țara care nu e în Schengen. Da, dacă pleacă de la noi într-o țară Schengen, atunci i-ar trebui viză”, a spus Grapini.

Până în prezent, cetățenii moldoveni care aveau vize Schengen, puteau doar tranzita teritoriul României. La 27 noiembrie 2013, Comisia Europeană a propus Parlamentului european și Consiliului UE să ridice vizele pentru moldoveni.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente