Top știri din weekend: 4-5 ianuarie

IMG_5162
Foto: Brăduț de Crăciun și sania cu reni al lui Moșul, confecționate din gheață, se află pe Aleea Clasicilor din Chișinău

Iată că s-a încheiat și primul weekend din noul an, iar acum a venit timpul să citiți cele mai importante și populare știri de pe #diez din 4-5 ianuarie 2014.

#1. Au fost aleși cei mai buni studenţi moldoveni care îşi fac studiile în străinătate

33 de studenţi moldoveni care îşi fac studiile în străinătate au fost premiați astăzi, 4 ianuarie, la Chişinău, în cadrul Galei studenților originari din Republica Moldova „Excelenţă Academică pentru Moldova”. Evenimentul este o premieră pentru ţara noastră.

#2. Comori găsite într-un apartament abandonat

La Paris a fost descoperit apartamentul care pe bună dreptate poate fi caracterizat drept o capsulă a timpului. Haideți să descoperim împreună comorile lăsate cu 72 de ani în urmă.

#3. După 10 ani, Circul din Chişinău susține din nou spectacole

După 10 ani de Antract Circul din Chișinău prezintă pentru copiii și adulți un Spectacol de Revelion “Duba și Buba într-o călătorie în jurul lumii”.

#4. La Chișinău a fost inaugurată o expoziţie cu figuri de gheaţă

Centrul Chișinăului găzduiește o expoziție inedită a 16 figuri de gheaţă. Ideea aparține unui agent economic din Chișinău și vine să umple de farmec zilele sărbătorilor de iarnă.

#5. Studentele de la Oxford s-au dezgolit în scopuri caritabile

Studentele din echipa feminină de rugby a Universității din Oxford au pozat nud în beneficiul unei campanii de prevenire în privința sănătății mentale a Universității Oxford intitulată „Ai grija de mintea ta” (Mind Your Head).

#6. Moldovenii pot introduce în țară bunuri neimpozabile în valoare de 300 de euro

Începând cu 1 ianuarie 2014 a fost majorată valoarea neimpozabilă a bagajelor importate de persoanele fizice până la 300 de euro.

#7. Predicții făcute cu 50 de ani în urmă, adevărate în 2014

Acum 50 de ani, omul de ştiinţă şi celebrul autor de science-fiction, Isaac Asimov, publica un articol în ziarul „The New York Time” despre cum va arăta lumea în anul 2014.

#8. Cele mai frumos tatuate femei din 2013

Revista Inked a publicat top 10 cele mai frumos tatuate femei ale publicației.

#9. Peste 1.000 de candidați au trecut de prima rundă de selecţie pentru a locui pe Marte

Misiunea Mars One, care are ca scop formarea unei colonii de oameni pe Marte şi care a reuşit să strângă 200.000 de candidaturi, a selectat peste 1.000 de persoane care vor fi testate pentru a fi incluse pe lista definitivă de 24 de oameni care vor locui pe planeta roşie.

#10. Goran Bregovic va susține un concert cu „Lăutarii” din Chișinău

Artistul internațional Goran Bregovic va susține pe 4 mai anul curent, în Botoșani, România, un concert inedit alături de orchestra de muzică populară „Lăutarii” din Chișinău, condusă de Nicolae Botgros.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente