Moldovenii pot introduce în țară bunuri neimpozabile în valoare de 300 de euro

colet postal
Foto: PC: social.moldova.org

Începând cu 1 ianuarie 2014 a fost majorată valoarea neimpozabilă a bagajelor importate de persoanele fizice până la 300 de euro.

Astfel, cetățenii au dreptul de a introduce în Republica Moldova, fără achitarea taxei vamale și altor impozite bunuri a căror valoare în vamă nu depășește suma de 300 euro (anterior valoarea a fost limitată până la 200 de euro). Scutirea de impozite este valabilă dacă bunurile din bagajele personale ale călătorilor nu sunt destinate activității comerciale sau de producție.

Valoare neimpozabilă în sumă de 300 de euro se aplică și trimiterilor poștale internaționale. Astfel, cetățenii pot primi, prin intermediul trimiterilor poștale internaționale, bunuri cu condiția că valoarea lor în vamă nu depășește suma de 300 euro şi nu sunt destinate activității comerciale sau de producție.

La stabilirea destinaţiei mărfurilor se iau în considerare categoria și cantitatea mărfii, precum și circumstanțele legate de călătorie (scopul călătoriei, durata ei, ţara în care s-a aflat şi ţara în care pleacă persoana). Obligaţia de a confirma faptul că marfa nu este destinată activității comerciale sau de producţie se pune în seama persoanei fizice care deplasează marfa.

Cu referire la valoarea bunurilor, aceasta se determină în baza valorii în vamă, conform metodelor stipulate în Legea cu privire la tariful vamal.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente