Situația la frontieră: Fluxul de traversări este unul dinamic

2011_02_18_109000694_rsz
Foto: PC: epochtimes-romania.com

Conform datelor parvenite de la Poliţia de Frontieră, în punctele de trecere, atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire din ţară, fluxul de persoane şi mijloace de transport în ultimele 24 de ore a fost dinamic.

În ultimele 24 de ore, la frontiera de stat au fost înregistrate 49.365 traversări persoane, dintre care 29.755 la ieșire din țară. Mijloacele de transport au indicat un număr de 9.695 traversări ale hotarului, dintre care mai mult de jumătate, adică 5.852, au fost la ieșire din Republica Moldova. Cel mai mare flux rămâne în continuare în punctele de trecere Otaci și Vălcineț, amplasate pe sectorul moldo-ucrainean, iar la frontiera moldo-română cel mai solicitat rămâne punctul de trecere Leușeni, fiind urmat de Aeroport Chișinău.

În rezultatul desfășurării activităților specifice, angajații Poliţiei de Frontieră, au înregistrat următoarele acțiuni ilegale pe parcursul a 24 de ore:
# 2 persoane au trecut fraudulos frontiera;
# 5 persoane au încălcat regulile de aflare în zona de frontieră;
# o persoană este cercetată pentru uz de fals în actele de călătorie;
# 3 persoane au încercat să scoată ilegal din țară 700 000 de țigarete;
# 18 cetățeni străini au depășit termenul legal de ședere pe teritoriul Republicii Moldova;
# 3 persoane aflate în conflict cu legea au fost reținute în punctele de trecere a frontierei, urmare a schimbului de informații cu organele de ocrotire a normelor de drept naționale și internaționale.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente