Top știri din 2 ianuarie

bradbaltihotnews
Foto: Bradul din Bălți PC: Hotnews

Săruturi de Anul Nou, nuanțe radiant orchid, asigurare medicală, studenți de peste hotare și bărbați urcați pe pomul de Crăciun în cele mai importante și populare știri de pe #diez din 2 ianuarie 2014.

#1. Topul flashmob-urilor de pe Facebook: #3. Ziua Internațională Noroc Volosatâi

Noroc Volosatâi este locul cu scaune colorate din fața liceului Gheorghe Asachi. Iar în 2011, un grup de inițiativă, a proclamat ziua de 2 ianuarie – Ziua Internațională Noroc Volosatâi.

#2. Doi bărbați au urcat pe bradul de Anul Nou din centrul orașului Bălți

Doi locuitori din Bălţi au fost amendaţi pentru că s-au urcat pe bradul de Anul Nou din centrul localității. Pentru comiterea unui astfel de act huliganic, unul dintre ei a fost amendat cu 1000 de lei, iar cel de-al doilea – cu 200 de lei.

#3. Cum purtăm culoarea anului 2014

Radiant Orchid este o nuanță tropicală, care contrastează puternic cu verdele smarald și reflectă tendințele actuale. Întrucât este o nuanță mai puțin obișnuită este relativ complicat să o asortăm cu alte culori din garderoba noastră.

#4. Polițele de Asigurare Medicală au fost puse în vânzare. Cât costă?

Din prima zi de lucru a noului an, moldovenii neasiguraţi îşi pot deja cumpăra poliţele medicale. Documentul va fi disponibil în orice filială a Companiei Naţionale de Asigurare în Medicină, dar şi la toate oficiile poştale.

#5. Cei mai buni studenţi moldoveni de peste hotare vor fi premiaţi la Chişinău

36 de studenţi moldoveni care îşi fac studiile în străinătate vor fi premiaţi sâmbătă, 4 ianuarie, la Chişinău, în cadrul Galei studenților originari din Republica Moldova „Excelenţă Academică pentru Moldova”.

#6. 10 filme cu elemente de călătorie în timp pentru începutul lui 2014

La început de an nou mereu e dificil de a ține minte exact în ce an suntem, mai ales când mintea s-a obișnuit până când cu 2013. Pentru a putea accepta mai ușor vă recomandăm o listă cu 10 filme cu elemente de călătorie în timp pe care să le vedeți la început de 2014.

#7. Experiment social: Cum poți săruta fete necunoscute de Anul Nou

Stuart Edge, un tânăr din New York și cu un vlog pe Youtube a încercat niște trucuri pentru a convinge fetele din centrul New York-ului să-l sărute de Anul Nou.

#8. Agenția Turismului: Taxa de promovare nu va mai fi percepută

Agenția Turismului dezminte informația precum că din 1 ianuarie, moldovenii care vor alege să-și petreacă zilele de odihnă peste hotarele țării vor fi taxați suplimentar.

#9. Au fost deschise grădinițele renovate din Ratuș și Țînțăreni, raionul Telenești

Ministerul Educației și partenerii săi au redeschis, la 30 decembrie 2013, grădinițele renovate și dotate din satele Ratuș și Țînțăreni, raionul Telenești.

#10. Din 1 ianuarie s-a deschis piaţa europeană pentru vinurile moldoveneşti

De la 1 ianuarie 2014, vinificatorii moldoveni pot să exporte produse vinicole în cote nelimitate pe piaţa europeană. Odată cu liberalizarea pieţei, mai mulţi producători au încheiat contracte de distribuţie cu parteneri din Germania, Polonia şi Cehia.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente