Cei mai buni studenţi moldoveni de peste hotare vor fi premiaţi la Chişinău

24152
Foto: PC: Facebook

36 de studenţi moldoveni care îşi fac studiile în străinătate vor fi premiaţi sâmbătă, 4 ianuarie, la Chişinău, în cadrul Galei studenților originari din Republica Moldova „Excelenţă Academică pentru Moldova”.

Ceremonia de decernare a premiilor va avea loc în incinta Palatului Republicii şi va reuni studenți, absolvenți şi invitaţi din domeniul academic, public şi de afaceri.

Potrivit unui comunicat de presă al Biroului pentru relațiile cu diaspora, premianții au fost selectați din 205 de candidați, de către un juriu format din 11 persoane din 7 ţări diferite (Viorel Roşcovan, Vasile Botnaru, Chiril Gaburici, Dr. Victor Lozovanu, Dr. Prof. Univ. Victor Moraru, Dragoș Preda, Dr. Angela Stafii). Câștigătorii premiilor vor fi desemnați în urmă unui concurs de dosare. La concurs au fost invitați să participe studenții originari din Moldova (la ciclurile universitare Licență, Masterat, Doctorat), care își fac studiile în anul 2013/2014 la universități din străinătate, inclusiv studenții care au absolvit o astfel de instituție în anul 2013. Categoriile pentru care se vor acorda premii sunt: Studentul Anului din SUA și Canada, Studentul Anului din Europa de Vest, Studentul Anului din Europa Centrală și de Est, Studentul Anului din Restul lumii, Studentul Anului din Străinătate. Aici puteți face cunoștință cu litsa studenților nominalizați pentru concurs.

Gala Studenţilor Originari din Republica Moldova este organizată sub patronajul prim-ministrului Republicii Moldova, Iurie Leancă, la iniţiativa Asociaţiei studenţilor moldoveni din Franţa „Jeunes Moldaves”, şi este la prima ediţie. Scopul general al proiectului este de a face cunoscute în Moldova rezultatele academice excepționale ale studenților și absolvenților moldoveni din străinătate.

Proiectul este finanţat de către Cancelaria de Stat a Republicii Moldova (prin Biroul pentru Relaţii cu Diaspora) şi de către Proiectul Uniunii Europene „Consolidarea capacităţilor de gestionare a migraţiei în Republica Moldova”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente