(doc) Agenția Turismului: Taxa de promovare nu va mai fi percepută

Moldova tourism destinations
Foto: PC: bestourism.com

Agenția Turismului dezminte informația precum că din 1 ianuarie, moldovenii care vor alege să-și petreacă zilele de odihnă peste hotarele țării vor fi taxați suplimentar.

Agenției Turismului și-a făcut publică poziția referitor la știrea apărută astăzi dimineață cu privire la introducerea impozitului pentru vacanțele turiștilor rezidenți care călătoresc în țări străine. În comunicat se menționează că în 2013 a fost examinată posibilitatea introducerii unei asemenea taxe, însă în urma consultărilor cu agențiile de turism și societatea civilă, decizia a fost suspendată pentru o perioadă nedeterminată.

Astfel, informația apărută cu privire la taxa de până la 3 euro, drept impozit pentru vacanța din afara țării, este eronată și nefondată.

În momentul de față pentru promovarea imaginii turistice a Republicii Moldova, Agenția Turismului în comun cu partenerii interni și externi identifică surse pentru finanțarea programelor de promovare turistică”, se menționează în comunicatul Agenției Turismului.

Reamintim că, anterior Agenția Națională a Turismului a propus introducerea unei taxe de promovare care ar fi fost obligatorie doar pentru agențiile și tur-operatorii de turism. Aceasta ar fi fost destinată dezvoltării ramurii turistice a țării. Taxa urma să fie percepută pentru turiștii rezidenți care călătoresc în țări străine cu ajutorul agențiilor de turism și nu ar fi fost aplicată persoanelor fizice care traversează hotarul Republicii Moldova.

Mărimea taxei de promovare a turismului ar fi constituit 10-30 lei:
10 lei – pentru zona I (Ucraina şi ţările CSI),
20 de lei – pentru cei care călătoresc în zona II (Europa)
30 de lei – pentru sejururile în zona III (America şi ţările exotice)

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente