Datorită internetului, suntem primii care se bucură de mii de prieteni. Trăirile personale preferăm să le împărtășim însă cu doar 2-3, de care ne leagă viața adevărată.
Odată cu internetul, cunoaștem și un nou tip de prietenie, să-l numim de socializare. Pe Facebook și alte rețele de acest gen numărăm amici cu sutele și chiar cu miile. Unii sunt la alt capăt de lume. Pe alții nu i-am văzut niciodată. Prieteni adevărați însă îi considerăm doar pe câțiva. Întâlniți pe viu și testați de încercările din viața reală.
Potrivit Magenta Consulting, întrebați câți prieteni adevărați consideră că au, 82% dintre bărbații și 78% dintre femeile, care au răspuns la studiul Magenta Consulting, cel puțin unul. Iar 22% își împărtășesc trăirile, secretele și bucuriile cu 2 amici.
Se pare că mitul precum că bătrânețea ne-o petrecem în solitudine, este adevărat. 40% dintre persoanele cu vârsta de peste 75 de ani nu au nici un prieten. Iar o mare parte dintre ei sunt văduvi (63%).
Tinerii de până la 36 de ani, și persoanele cu studii superioare și venituri de la 3000 și peste 5000 de lei, dedică din timp și mențin relațiile bune cu 2 sau 3 prieteni de încredere.
Cei mai mulți prieteni – patru și chiar mai mulți – au, de regulă, tineri cu vârsta de până la 25 de ani, cu studii liceale, celibatari și de la oraș.