Procesul de îmbătrânire poate fi înlocuit cu cel de întinerire

dorian-gray-ben-barnes
Foto: Portretul lui Dorian Grey PC: picturesofdoriangray.com

Oamenii de ştiinţă americani şi australieni au creat o substanţă cu ajutorul căreia au reuşit să inverseze procesul îmbătrânirii la şoareci. Cercetătorii vor să demareze procedurile pentru aprobarea testării pe voluntari umani a „elixirului”.

Timp de doi ani oamenii de ştiinţă de la Harvard Medical School şi Universitatea din New South Wales au testat substanţa miraculoasă pe mai mulţi şoareci de laborator. Specialiştii spun că aceasta le-a dat animalelor mai multă energie, le-a tonifiat muşchii, a redus inflamaţiile din corp şi a adus îmbunătăţiri semnificative în ceea ce priveşte rezistenţa la insulină. Compusul nu doar a încetinit procesul de îmbătrânire, ci chiar l-a inversat, arată studiul, citat de publicaţia australiană abc.net.au.

Potrivit cercetătorilor, în cazul oamenilor procesul ar fi similar cu cel în urma căruia o persoană de 60 de ani s-ar simţi ca şi când ar avea 20. „Studiez îmbătrânirea la nivel molecular de aproape 20 de ani şi nu credeam că o sa prind ziua în care îmbătrânirea va fi inversată. Credeam că o să o pot doar încetini, cu puţin noroc”, a declarat David Sinclair, profesor de genetică la Universitatea New South Wales, care a condus cercetarea. Potrivit omului de ştiinţă, substanţa recent descoperită va putea menţine oamenii sănătoşi pentru mai mult timp, împiedicând apariţia bolilor legate de îmbătrânire.

Compusul folosit de cercetători pentru inversarea îmbătrânirii conţine o moleculă care ajută la creşterea cantităţii de NAD (Nicotinamidă adenină dinucleotidă) din organism. Aceasta este o substanţă care există în cantităţi mari în organismele tinere şi scade odată cu trecerea timpului.

Pasul următor este testarea „elixirului tinereţii” pe volunari umani care ar putea avea loc în cursul anului următor. Dacă substanţa ar trece de testele clinice, ea ar avea un preţ foarte mare de comercializare. De exemplu, un bărbat de 86 de kg ar trebui să plătească 43.000 de dolari pentru un astfel de produs, iar o femeie de 71 de kg ar scoate din buzunar 35.000 de dolari, relatează au.ibtimes.com.

Sursa: Yahoo

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente