Moldova ar trebui să intensifice negocierile cu Gazprom

gazprom_1213749a
Foto: PC: telegraph.co.uk

Potrivit președintelui Moldovagaz, Alexandr Gusev, RM necesită sporirea negocierilor în anul viitor, pentru a semna cu Gazprom un contract pentru o perioadă de 3-5 ani.

Anunțul a fost făcut de acesta în cadrul unei conferințe de presă. Contractul vechi a fost prelungit deja de câteva ori şi e mai bine și mai sigur când există o înţelege pe termen mediu, a subliniat Alexandr Gusev.

În cadrul negocierilor cu Gazprom, s-a decis prelungirea pentru anul viitor a contractului de livrare a gazelor naturale în Republica Moldova. Semnarea acordului de prelungire a contractului ar putea avea loc la 25 decembrie la Moscova când se va întruni în şedinţă Consiliului de observatori al Gazprom. Referindu-se la preţul de achiziţie a gazelor pentru 2014, Alexandr Gusev a spus că nu crede că vor interveni mari schimbări, nici în direcţia majorării, nici în cea a reducerii.

Potrivit datelor Moldovagaz, datoria Republicii Moldova pentru gazele livrate constituie 5 miliarde de dolari, 90 la sută din aceasta revenind consumatorilor din regiunea transnistreană, scrie IPN.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente