Hobbit: Dezolarea Lui Smaug sau cum elfii se îndrăgostesc de pitici

The-Hobbit-The-Desolation-of-Smaug-7
Foto: Bilbo Baggins (Martin Freeman), PC: digitaltrends.com

Astăzi am avut oportunitatea să privesc a doua parte a trilogiei Hobbit de Peter Jackson, producătorul faimos pentru ecranizarea ” Stăpânului Inelelor” lui Tolkien. ATENȚIE, SPOILERS!

Am adorat creația lui Tolkien de mic, și nu am putut trece cu vederea ecranizările lui Jackson. Stăpânul Inelelor cu sigur va intra în istorie ca una din cele mai reușite ecranizări vreodată, însă în 2012 Warner Brothers revine cu Hobbit.

Hobbit este prima creație din faimosul univers a lui Tolkien. Este o povestire care introduce cititorul în lumea orcilor, elfilor, piticilor și oamenilor. O poveste despre curaj, prietenie și devotament. Cu siguranță ecranizarea trebuie văzută atât de fanii autorului cât și de  oameni care mai cred în valorile pur umane.

Din prima parte a trilogiei putem vedea cum micul Bilbo Baggins(Maritin Freeman) se avântă în aventura vieții sale alături de 13 pitici,care încheie un contract cu dânsul, luând-ul drept seamă un hoț profesionist.

Alături de vrăjitorul Gandalf (Ian McKellen) şi cei 13 pitici, conduşi de Thorin Oakenshield (Richard Armitage), în misiunea lor de a pune din nou stăpânire pe Regatul Pierdut, Erebor. Bilbo şi ai săi companioni trebuie să înfrunte multe pericole, să parcurgă teritorii ostile şi să ţină piept, în final, înfricoşătorului şi vicleanului dragon Smaug, interpretat, prin intermediul motion-capture, de Benedict Cumberbatch.

Peter Jackson ne uimește din nou cu tratarea cărții Hobbit, momentul cel mai stresant pentru mine a fost aluzia la apariția unei relații mai intime dintre Kili (pitic jucat de Aidan Turner) și Turiel (o frumoasă luptătoare din poporul elf jucată de Evangeline Lilly), aceasta îi dă semne de simpatie piticului în detrimentul lui Legolas (Orlando Blum), care de fapt nici nu trebuia să apară în ecranizare. Îmi cer scuze Peter Jackson dar asta e mult prea vulgar pentru un amator de fantasy.

Aidan Turner, Evangeline Lilly (Piticul Kili și elful Tauriel) PC: lotrfandom.files.wordpress.com
Aidan Turner, Evangeline Lilly (Piticul Kili și elful Tauriel) PC: lotrfandom.files.wordpress.com

Micii aventurieri trec prin fel de fel de greutăți cum ar fi: păianjeni giganți, orci însetați de sânge de pitic, dragon șmecher, oameni avari și elfi prea înțelepți pentru a simți trăirile umane.

Înțelepciunea micilor pitici, curajul lui Bilbo și scenele de bătălii puse atât de bine încât nu-ți vine să crezi că sunt făcute prin efecte speciale, sunt doar unele din motive de ce ai trebui sa vezi acest film.

Din minusuri pot menționa apariția episodica a unor personaje, care de fapt ar trebui sa aibă un rol cu mult mai important, ex: Beorn (Mikael Persbrandt, un vârcolac care se transformă în urs, și care vine în ajutor piticilor în moment de criză), Radagast (Sylvester McCoy, un alt vrăjitor, prietenul lui Gandalf).

Concluzia mea pentru acest film: un film minunat pentru toată familia, exemple demne de urmat, personaje și peisaje filmate uimitor de frumos, răspunsuri și noi întrebări. Nota mea finală pentru acest film ar fi una de 9 (nu pot trece peste relația între elf și pitic), la urma urmei aceasta este doar a 2 parte, urmează a 3.

Sfatul meu: Priviți acest film, citiți această carte și nu uitați că fantasy rămâne a fi doar o lume imaginară.

Taguri: #Recenzii
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente