Student la Harvard, acuzat de alertă de bombă falsă

Top-10-Universities-in-USA
Foto: Capusul Universității Harvard, SUA PC: blogs.ubc.ca

Unul din studenții Harvard a fost acuzat că a lansat o alertă falsă privind comiterea unui atentat cu bombă în campusul universității la începutul săptămânii. El urmează să se prezinte într-un tribunal din Boston astăzi, 18 decembrie.

Eldo Kim are doar 20 de ani, dar riscă până la cinci ani de închisoare, trei ani sub supraveghere şi o amendă în valoare de 250.000 de dolari în cazul în care va fi găsit vinovat de faptul că a provocat panică, luni, la prestigioasa universitate, antrenând evacuarea a patru clădiri, amânarea unor examene, mobilizarea unei adevărate armate de poliţişti şi groază în rândul studenţilor şi profesorilor.

„Luni a fost o zi foarte perturbată în campus şi un moment dificil pentru multe persoane din comunitatea noastră”, au spus reprezentanții universității, refuzând să comenteze asupra anchetei în curs. Dacă faptele se adeveresc, tânărul a determinat numeroşi agenţi FBI, poliţişti şi genişti să-şi irosească timpul, după ce a trimis e-mailuri identice poliţiei Harvardului, unui ziar şi conducătorilor universităţii.

Acest mesaj a fost primit luni la ora 8.30 (15.30, ora Moldovei), cu o jumătate de oră înaintea începerii unui examen la care urma să se prezinte şi Eldo Kim, şi anunţa că au fost plasate bombe în patru clădiri din campus. „Mişcaţi-vă repede, vor exploda curând„, avertiza mesajul.

E-mail-urile au fost trimise anonim, însă o declaraţie sub jurământ către FBI dezvăluie că studentul le-a mărturisit poliţiştilor că a trimis aceste mesaje pentru a scăpa de un examen final prevăzut în acea dimineaţă.

Sursa: Mediafax

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente