Să umplem Facebook-ul cu artă – o inițiativă de promovare a artei

klimt
Foto: Sărutul de Gustav Klimt PC: listology.com

În seara zilei de duminică în news feed-ul Facebook-ului au apărut mai multe opere de artă, și care menționau că fac parte dintr-o campanie de susținere a artei: ”Să umplem Facebook-ul cu artă/ Let’s flood Facebook with art!”

Potrivit unei versiuni, această inițiativă a apărut în Moldova la Seul Vasia, pe 12 decembrie. Mai populară a devenit însă pe 15 decembrie atunci când Victoria Colesnic a fost provocată de o prietenă din România, și apoi s-a extins prin Lilia Fusa, Lidia Feghiu, Arina Crețu și Dana Muntean.

Distribuirea Victoriei Colesnicov
Distribuirea Victoriei Colesnicov

Condițiile campaniei sunt:

”Aceasta este o initiațivă de susținere a artei. Apasă ‘Like’, eu îți voi da un autor, caută o operă a sa, public-o și copiază acest mesaj. Să umplem Facebook-ul cu artă, că de jocuri e plin!”

Let’s flood Facebook with art!

This is an initiative to support art. Press „Like”, and I will give you an author’s name, all you need is to find one of his works, publish it and copy this message. Let’s flood Facebook with art!

Întrebată de echipa #diez, de ce face asta, Dana Muntean a spus:

”Vreau să educ unii prieteni de pe Facebook care nu apreciază arta, și în același timp să reamintesc lumii de unii artiști/lucrări preferate”

Distribuirea Danei Munteanu
Distribuirea Danei Muntean

Iar pe blog-ul din România, fede.ro se scrie:

”Efectul este unul pe termen scurt, dar este bun: măcar pentru câteva minute utilizatorul de Facebook caută informații despre un pictor, pictor despre care poate nu a auzit și care s-ar putea să-i placă. Leapșa aceasta este numai bună pentru a face și altceva decât scroll-ul printre bancuri sau jucat FarmVille. Enjoy-it!”

Vedeți mai jos unele lucrări publicate pe Facebook.

arta9
Lilia Fusa
arta8
Lidia Feghiu
arta7
Mihaela Ciocanu
arta6
Natalia Popa
arta4
Cristina Andoni
arta3
Andreea Dumitrescu
arta2
Arina Crețu
arta1
Adriana Pînzaru

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente