Participă la concursul despre securitatea cibernetică și câștigă un notebook

image description
Foto: Posterul concursului de pe egov.md

Centrul de Guvernare Electronica (CGE) în parteneriat cu Academia de e-Guvernare din Estonia, USAID și Estonian Development Cooperation lansează campania de informare privind securitatea cibernetică “Fii informat, fii protejat”. În cadrul campaniei sunt programate mai multe acțiuni.

Pe site-ul CGE egov.md este organizat un concurs online cu premii, menit să promoveze securitatea cibernetică. Cei interesați de competiție se pot înscrie la următoarea adresă Concurs. Câștigătorul va fi ales în urma unui test online și va fi premiat cu un notebook. Detalii aflați din Regulamentul concursului.

În rubrica Securitatea Cibernetică de pe site sunt disponibile informații detaliate la temă. Acestea includ sfaturi utile, practici de succes, materiale video și alte informații.

Soluțiile de securitate cibernetică sunt din ce în ce mai importante în contextul creșterii globale a numărului de incidente online, iar garantarea unui mediu digital sigur este responsabilitatea comună a autorităților, cetățenilor și companiilor private atât la nivel național cât și la nivel mondial.

Ȋn cadrul procesului de e-Transformare, Guvernul Republicii Moldova acordă o importanţă deosebită subiectului securitatea cibernetică, stabilind proceduri, adoptând standarde şi luând măsuri concrete de protecţie cibernetică.

Ȋn octombrie 2013, în premieră, a fost organizată“Luna Securității Cibernetice în Guvern”, eveniment sincronizat cu „Luna europeană a securității cibernetice” (Cyber Security Month), desfășurată la nivelul Uniunii Europene. Evenimentul a cuprins acțiuni dedicate promovării securității informației și a întrunit oficiali guvernamentali şi profesionişti TI din sectorul public şi privat în vederea dezbaterii aspectelor politice și tehnologice ale securității cibernetice.

De asemenea, Guvernul Republicii Moldova este în proces de elaborare a foi de parcurs privind securitatea cibernetică în Republica Moldova (2013-2015). Documentul va sta la baza unei strategii sau unui program privind asigurarea securității cibernetice.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente