Transportul public din Chişinău va fi monitorizat prin GPS

IMG_0593
Foto: Transportul public din municipiu vor fi monitorizate printr-un sistem GPS

Primăria capitalei va organiza o licitație publică pentru procurarea a 850 de sisteme de monitorizare prin GPS a transportului public. Sistemele vor fi instalate în troleibuze, autobuze, dar şi în autospecialele Regiei „Autosalubritate”.

Şeful interimar al Direcţiei transport public şi căi de comunicaţie, Igor Gamreţchi, a declarat pentru IPN că instalarea sistemelor de monitorizare va permite localizarea transportului public şi reducerea cheltuielilor nejustificate.

Iniţial vor fi procurate 850 de utilaje, după care numărul acestora va fi extins. „Maşinile de la „Autosalubritate” au deja instalate sisteme de monitorizare GPS, însă nu este corect ca întreprinderea să le instaleze şi să monitorizeze datele. O procedură de acest gen nu are logică. Monitorizarea trebuie să fie făcută de către Direcţia generală transport, iar informaţia va fi stocată într-o bază de date comună. Fiecare va avea acces la datele stocate, dar nu le va putea modifica”, a spus Igor Gamreţchi.

Potrivit şefului Direcţiei transport, ca şi etapă următoare se examinează posibilitatea instalării în staţiile de aşteptare a transportului public a unor panouri electronice cu informaţii în regim real despre unde se află unităţile de transport şi în câte minute vor ajunge în staţie.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente