Iurie Leancă: Salariile vor crește cu până la 7%

IMG_9529
Foto: Iurie Leancă, Premier Ministrul Republicii Moldova

Ieri, pe data de 11 decembrie, Iurie leancă în cadrul discursului său în fața Parlamentului a explicat beneficiile Acordului parafat la Vilnius.

De pe urma liberalizării comerţului cu UE, se va produce o creştere a exporturilor cu aproape 12% pe toate direcţiile şi, respectiv, reducerea deficitul comercial. De asemenea, PIB-ul ţării va creşte cu circa 4% pe termen scurt şi aproape cu 9% pe termen lung, suplimentar la creşterea economică prognozată. Acestea sunt câteva dintre efectele asocierii Moldovei la UE şi creării Zonei de Comerţ Liber, comunicate de către premierul Iurie Leancă în Parlament, transmite IPN.

Iurie Leancă a mai spus că mărfurile de consum se vor ieftini cu circa 4%, salariile vor creşte cu până la 7%, iar consumul populaţiei va spori cu 8%.

Guvernul a semnat cu organisme şi bănci europene acorduri de finanţare a unor proiecte investiţionale de peste 1 miliard de euro. Aproape 45% din banii alocaţi de UE sunt destinaţi pentru reabilitarea drumurilor. De asemenea, va fi susţinută agricultura şi dezvoltarea rurală, securitatea şi eficienţa energetică, reforma justiţiei etc.

„Din surse europene vom continua în 2014-2015 proiectul de aprovizionare cu apă şi canalizare. Urmează să conectăm la apeduct încă peste 27 de mii de cetăţeni, iar la sistemele de canalizare – peste 20 de mii”, a precizat şeful Guvernului.

Reamintim că pe 11 decembrie, în Parament a fost votată moțiunea de cenzură propusă de PCRM, a 3-a la număr în acest an. În cadrul ședinței Premierul s-a adresat cu un mesaj către parlamentari și cetățeni, în care a explicat beneficiile parăfării acordului de la Vilnius.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente