SUA dezgustată de deciziile autorităților de la Kiev

IMG_9157
Foto: John Kerry, Secretarul de Stat al SUA

Declarația de presă a fost făcută publică pe site-ul guvernului american pe data de 10 decembrie.

În această declarație Secretarul de Stat al SUA, John Kerry afirmă că guvernul acestui stat primește cu dezgust decizia autorităților ucrainene de a răspunde cu apelarea forțelor speciale, buldozerelor și bastoanelor față de prostele pașnice din Maidan. El consideră că protestele trebuie primite cu respect față de drepturile democratice și demnitate umană. Situația actuală nu poate fi considerată acceptabilă, și nu aduce nici un beneficiu democrației.

„Săptămâna trecută în Moldova și Bruxelles, eu public am accentuat necesitatea de a evite violență din ambele părți și l-am îndemnat pe președintele Iankuovici să îndeplinească aspirațiile cetățenilor. Noi am notificat guvernul ucrainean despre îngrijorările noastre.” scrie John Kerry.

„Vicepreședintele Biden a clarificat ieri președintelui Ianukovici în timpu  unui apel telefonic,că  respectarea principiilor democratice, inclusiv a libertății de întrunire, este fundamentală pentru relațiile Statelor Unite cu Ucraina. Acestea sunt valori universale, nu doar Americane. Deja de săptămâni în îndemnăm pe președinte și guvernul acestuia să asculte vocea poporului care aspiră spre pace, dreptate și un viitor European. Însă vedem că președintele a făcut o alegere total opusă.” a continuat Secretarul de Stat.

„Și în timp ce clopotele răsună pe străzile înfumurate a Kievului, SUA este cu poporul ucrainean. Ei merită ceva mai bun.” a concis Kerry.

Reamintim că John Kerry a efectuat o vizită la Chișinău, în timpul căreia a avut întruniri cu mai mulți oficiali moldoveni,  precum și cu Președintele Moldovei Nicolae Timofti.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente