5 pagini web care te vor face mai deștept

221473_505684082790367_1853342723_o

Dacă și tu faci parte din oamenii care sunt într-o căutare nesfârșită de cunoștințe și surse de încredere, de unde puteți învăța ceva nou în fiecare zi, atunci acest articol este pentru tine. Lifescoop a pregătit lista cu cinci pagini web, care țin nemijlocit de educare și curiozități.

Aceste site-uri nu sunt cunoscute pentru fotografiile lor frumoase sau artă sofisticată. Mai degrabă, ele sunt paginile pe care le accesezi când vrei să afli cum să-ți faci viața mai ușoară și mai distractivă.

#1 Lifehacker

lifehacker

Pentru tot felul de trucuri și sfaturi pentru o viață mai ușoară, nu există un site mai bun decât Lifehacker. Începând cu anul 2005, blogul a postat tot felul de sfaturi și linkuri la sisteme de software care au scopul de a vă ajuta. Pe lângă tehnologii site-ul mai oferă și sfaturi de genul „Cât timp trebuie să dormi, pentru a primi cele mai mari beneficii ale creierului”. Cea mai bună parte a acestui site este că nu știi niciodată ce “hack”, va fi furnizat. Iar cu marea sa arhivă, cu siguranță că fiecare va găsi ceva folositor. În fiecare zi de miercuri, apare câte un nou material.

#2 HowStuffWorks

stuff

Această pagină este coordonată de Discovery Communications, compania care mai stă în spatele la Animal Planet, Discovery Channel și Oprah Winfrey Network. HowStuffWorks este un site deja premiat, unde puteți afla cum lucrurile din lume funcționează. Această pagină web acoperă subiecte de la aventuri și până la tehnologii și divertisment. În plus, are tot felul de jocuri și concursuri.

#3 TED

ted

Dacă dorești o sursă infinită de inspirație, de la cele mai strălucite creiere din lume, atunci site-ul TED trebuie să se regăsească la tine în news feed. Această organizație non-profit, cu misiunea de a răspândi idei, a început ca o conferință în 1984. Aceasta se concentra în mare parte pe tehnologie, divertisment și design. Pe Ted.com, veți găsi cele mai bune discursuri de la conferințe din jurul lumii, toate disponibile gratuit. O audiență la nivel mondial de milioane de oameni, care au vizionat aceste înregistrări, anul trecut au adunat mai mult de un miliard de vizualizări.

#4 Brain Pickings

brain

Maria Papova este femeia din spatele paginii web Brain Pickings, un blog care publică aproape tot ce este mai interesant în această lume. Aici puteți găsi de toate câte puțin. Deși a început ca un buletin informativ, acesta foarte curând a devenit un blog, care repede și-a găsit nișa. Finanțat în întregime din donații, site-ul este bine îngrijit. Întreținerea lui are nevoie de sute de ore pe lună pentru cercetare și publicare. Dacă sunteți în căutarea de o carte bună, Papova are mii de sugestii, aranjate într-un mod vizual foarte ordonat. E ca și cum ai intra într-o bibliotecă virtuală cu cineva care a scris personal câte o recenzie pentru fiecare carte.

#5 Instructables

instructables

Lansat în august 2005, Instructables este o platformă care permite oamenilor să împărtășească cu restul lumii, toate ideile pe care le au. În prezent aici vei găsi peste 100.000 de sfaturi pentru orice domeniu din viață, de la gătit la imprimări 3D. Toate articolele pun la dispoziție și instrucții pas-cu-pas.

Sursa: mylifescoop

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Nata Andreev
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente