O lume plină de sunete pentru Adrian

adrian2
Foto: Radu Marian, absolvent UGRAD

Un grup de Absolvenți ai programul Global Undergraduate Exchange Program au vizitat sâmbătă 7 decembrie localitatea Criuleni, unde s-au întâlnit cu copii cu nevoi speciale, pentru a confecționa împreună jucării de Crăciun.

Aceasta a fost acțiune inedită organizată de IREX în parteneriat cu Centrul Media pentru Tineri și Asociația „Femeia și Copilul – Protecție și Sprijin” din Criuleni. Toate jucăriile ce au fost construite vor fi vândute pentru a colecta donații pentru Adrian, un băiețel de 9 ani din Criuleni, care are nevoie de un aparat auditiv performant.

Victoria Vlad, absolventă UGRAD
Victoria Vlad, absolventă UGRAD

Adrian Jelamschi are 9 ani. Este elev în clasa a II-a la un internat special pentru copii hipoacuzici. Adrian utilizează un aparat auditiv, care este de joasă performanţă. Medicul audiolog care-l consultă sistematic a constatat pe parcursul ultimilor ani o uşoară creştere a activităţii auditive a urechilor băiatului. Pentru că aude foarte puţin cu ajutorul aparatului, Adrian nu poate să vorbească şi nici să cunoască mediul. Dacă Adrian ar avea un aparat auditiv mai performant, el ar putea auzi mai bine, ar cunoaşte lumea din jur prin mulţimea ei de sunete şi ar învăţa să vorbească.

Puteți contribuții prin:

  1. Donații financiare;
  2. Cumpărarea unei jucării confecționate de copii;
  3. Cărți, jucării, dulciuri sau alte donații de Crăciun.
Scopul este de a aduna 10 mii lei pentru Adrian
Scopul este de a aduna 10 mii lei pentru Adrian

Organizatorii acțiunii de caritate și absolvenții UGRAD și-au pus scopul să colecteze 10.000 lei până pe data de 20 decembrie, 2013. După consultări cu medici specialiști și procurarea aparatului auditiv, aceștia îl vor vizita pe Adrian pentru a-i face o surpriză de Crăciun pentru el și familia sa. Campania a reușit să strângă până acum 1.050 lei.

Persoanele doritoare să se alăture campaniei sunt rugate să viziteze  oficiul IREX Moldova:

Oficiul IREX
Persoana de contact: Natalia Dubencu (+373-69-449-244, +373-22-233-231)
Blvd. Ștefan cel Mare 202, etajul 7
Clădirea Kentford
Chișinău, MD-2004, Republic of Moldova

Mai multe detalii pe pagina acțiunii de caritate:

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente