Ashton solicită guvernului ucrainean să dea dovadă de „reținere”

ukashton
Foto: Într-o declaraţie semnată de Catherine Ashton, vicepreşedinte al Comisiei Europene, se menţionează că UE ia act de decizia guvernului Ucrainei de a suspenda procesul de pregătirea pentru semnarea Acordului de Asociere cu UE şi crearea Zonei de Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător. PC: kyivpost

Catherine Ashton, șeful politicii externe a UE, a avertizat autoritățile ucrainene în privința utilizării forței, după ce poliția a raportat perchiziția birourilor principalului partid de opoziție al guvernării cu mai puțin de 24 de ore înainte ca aceasta să ajungă la Kiev.

Scopul vizitei este intermedierea negocierilor cu referire la ultimele activități politice.

Batkivshchyna, sau Patria, partidul fostului premier al Ucrainei care a fost închis – Iulia Timoșenko – a anunțat marți că poliția a acționat într-un mod violent intrând cu forța în sediul acestora și au luat serverele computerelor cu scopul de a aduna informații pentru o anchetă penală pe viitor.

„Am analizat cu îngrijorare rapoartele potrivit cărora trupele de poliție au intrat cu forța în oficiul celui mai mare partid de opoziție, Batkivshchyna „, a spus ea într-o declarație lansată luni seara. „Aceste evenimente recente reprezintă un risc serios de deraiere a procesul (de integrare europeană). Fac apel la autoritățile ucrainene să exercite cea mai mare reținere și să se abțină de la orice utilizare ulterioară a forței, în scopul de a oferi spațiu pentru o soluție negociată din impasul politic actual.”
Doamna Ashton se va afla astăzi la Kiev, pentru a încerca să negocieze un acord între demonstranții guvernului și cei pro-europeni, care cer demisia guvernului după respingerea unui acord de integrare europeană și acțiunile brutale ale poliției.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente