Activiștii Greenpeace au căutat aur în curtea Parlamentului României

1479080_10202700735348906_445256228_n
Foto: Activiștii Greenpeace în fața Parlamentului, PC: Marian Raducu

50 de activiști Greenpeace au invadat peluza din fața clădirii Parlamentului României și au început o exploatare miniera, ca o contestație simbolică a proiectului de la Roșia Montană.

La acțiune au participat activiști din România, precum și din alte 10 țări: Canada, SUA, Austria, Ungaria, Polonia, Germania, Cehia, Croația; relatează romania-insder.com

Activiștii au declarat peluza din fața Paramentului zonă de exploatare minieră și au demarat lucrări miniere, având în vedere noile legi pregătite de Guvern, care ar permite oricărei companii să exploateze resurse indiferent de locația acestora.

Toți activiștii și un jurnalist au fost arestați de jandarmi, și riscă o amendă de la 500 până la 1500 lei românești, declară stirileprotv.ro.

Activista canadiană Mia Jessica Steinbach a declarat că a venit din Canada să caute aur în fașa Parlamentului. Ea zice că după înțelesele ei Guvernul României acordă dreptul de exploatare a aurului oricui, în special canadienilor.

Reamintim că Guvernul din România a votat în ședință din 27 august curent, proiectul de Lege privind unele măsuri aferente exploatării minereurilor auro-argintifere din perimetrul Roşia Montană şi stimularea şi facilitarea dezvoltării activităților miniere România

Această decizie a stârnit proteste în cadrul populației și nemulțumiri cu actuala guvernare.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente