(foto) Neo-Burlescul din New York în 100 de portrete

o-TICKLE-900
Foto: Ms. Tickle

Dansul burlesc este combinația perfectă de spectacol vaudevillian și striptease. Termenul în sine datează încă din secolul al 16-lea, dar ceea ce avem în prezent, a fost bineînțeles marcat de costume fastuoase, spectacole satirice și mulți, mulți ciucuri.

Evoluția practicii dansului burlesc chiar a obținut o nouă poreclă. Stele contemporane, cum ar fi Dita Von Tesse și World BOB sunt celebre în toată lumea și reprezintă cel mai bine Neo – Burlesc, o artă care a explodat în anii 1990 a atras lentila de fotografului newyorkez Leland Bobbe.

Bobbe a fost interesat de „realitatea și granulozitatea” a scenei din New York, pe care se prezintă neo- burlescul. După un pic de cercetare, el a aflat că fotografii artiștilor cu profesii riscante, erau de obicei asasinați în timpul concertelor sau în culise. De aceea acum practic nu există portretele celor care distrau lumea în cluburile și teatrele din New York și teatre. Astfel Leland a început să îndrepte un pic situația și a adunat o colecție de aproximativ 100 de portrete, intitulat simplu „Neo – Burlesque.

o-BOB-900
World Famous BOB
o-DITTIE-900
Dottie Lux
o-EVILHATEMONKEY-900
Evil Hate Monkey

„Burlescul din New York City tinde să fie foarte aproape de o artă performance, decât dansul tradițional, cu care toată lumea este obișnuită. Proiectul meu vine mai degrabă să transmită un mesaj sau să spună o poveste decât să vă arate un corp dezbrăcat.” Astfel a comentat fotograful într-un email adresat redacției The Huffington Post.

Atunci când stau în fața camerei, personajele lui Bobbe, privesc direct în aparatul foto, renunțând la mișcarea și dinamismul show-urilor. În timp ce costumele lor sunt foarte senzuale și provocatoare, portretele lor dezvăluie partea întunecată a neo-burlescului, după care noi tânjim. The Huffington Post a făcut o selecție și vă prezintă 12 din cele 100 de personaje.

Cheekie Lane
Cheekie Lane
Perle Noir
Perle Noir
Nasty Canasta
Nasty Canasta
Little Brooklyn
Little Brooklyn
Madam Rosebud
Madam Rosebud
Tigger!
Tigger!
Velocity Chyaldd
Velocity Chyaldd
Boo Bess
Boo Bess

Sursa: huffingtonpost

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Nata Andreev
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente