Între Bulgaria și Turcia va fi sârmă ghimpată

bristol_avon_street_heath_bunting_barbed_wire_fence_climbing03
Foto: PC: irational.org

Bulgaria va finaliza, la începutul anului viitor, construcţia unui gard din sârmă ghimpată la graniţa cu Turcia, lung de 33 de kilometri, împotriva imigranţilor ilegali, a anunţat ministrul bulgar al Apărării, Angel Naidenov, citat de Novinite.

Gardul înalt de 3 metri se construieşte într-o zonă muntoasă, acoperită de păduri, care este foarte dificil de controlat de către de patrulele de grăniceri. În ultimele luni, Bulgaria se confruntă cu un flux semnificativ de imigranţi. De la începutul anului, în Bulgaria au intrat ilegal peste 11.000 de persoane, dintre care peste 10.000 din Turcia. Se presupune că în acest fel, refugiaţii sirieni încearcă să pătrundă în ţările membre ale UE.

Angel Naidenov, ministrul bulgar al Apărării
Angel Naidenov, ministrul bulgar al Apărării

Oficialul de la Sofia a precizat că 26 de cazarme, ale unităţilor militare dezafectate, ar putea fi transformate în lagăre de adăpost, destinate celor care solicită azil politic în Bulgaria. “Aceste clădiri sunt într-o condiţie deplorabilă. Încercăm să estimăm costurile de reparaţii pentru a le aduce la un standard conform cu acest proiect”, a spus la final Angel Naidenov.

 

Sursa: infomoldova.net

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Nata Andreev
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente