Traian Băsescu: „Uniunea Europeană a trecut Prutul”

Traian-Basescu2
Foto: Traian Băsescu vine la Chișinău. PC nasul.tv.

În România toate forţele politice au dorit intrarea în UE şi ne-au trebuit 13 ani de la ratificarea acordului. Acest drum pe care l-am parcurs în 13 ani ar putea fi un drum cu sincope, odată cu alternanţa la Putere.

Aş spune că astăzi Republica Moldova a făcut un prim pas, dar drumul este lung până la obiectivul pe care şi-l doreşte actuala coaliţie. Aş vrea să domnească realismul.

Din punct de vedere cultural, Republica Moldova nu se poate orienta către euro-asiatici, cum vrea opoziţia. Nu poţi ca vorbitor de limbă latină.

UE nu plăteşte calitatea de asociat, ci i-o asumi gratis ori nu ţi-o asumi. Pentru noi subiectul central a fost Republica Moldova. Sentimentul faţă de Republica Moldova a fost pozitiv din partea tuturor. Concluzia e că Republica Moldova s-a înscris pe un drum greu, dar care îi va asigura prosperitate.

Trec şi pe la Chişinău pentru o discuţie cu preşedintele Republicii Moldova. Facem o escală până la Bucureşti. Mergem să-i felicităm pe moldoveni la ei acasă. Îi ajutăm atât cât putem. Nu a existat nicio obiecţie la liberalizarea vizelor pentru Republica Moldova.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente