Igor Corman: ”Avem toate șansele ca în 2014 să circulăm fără viză în UE”

igor corman234
Foto: PC trm.md.

Preşedintele Parlamentului, Igor Corman, confirmă faptul că moldovenii au toate şansele ca în 2014 să circule fără vize în spaţiul UE. Mai mult, speakerul salută propunerea Comisiei Europene făcută în acest sens.

„Mă bucur că astăzi, în ajunul Summit-ului, este o poziţie foarte clară a Comisiei Europene. Această veste confirmă faptul că avem toate şansele ca în anul 2014 această decizie să fie luată şi Moldova să nu se mai regăsească în lista ţărilor care au nevoie de vize pentru a circula în spaţiul european. Cred că nu trebuie să mai discutăm de săpămâni şi luni, este important ca acest lucru să se întâmple în 2014. Acesta a fost scopul pe care ni l-am propus şi vom lucra mai departe pentru asta”, a declarat preşedintele Parlamentului, Igor Corman.

Potrivit Publika, Igor Corman a menţionat că, acum, autorităţile moldovene vor concentra toate eforturile astfel încât, până la sfârşitul lunii martie, Parlamentul European să ia o decizie în acest sens. Iar în paralel, va fi luată această hotărâre şi la Consiliul Uniunii Europene.

Şi prim-ministrul Iurie Leancă a declarat că vor fi depuse toate eforturile pentru ca în 2014 moldovenii să beneficieze de regim liberalizat de vize.

„Este un semnal de susţinere şi de încurajare şi mă bucur că Comisia Europeană este extrem de coerent şi consistent în acest sens. Înseamnă că Bruxelles-ul susţine eforturile Republicii Moldova de modernizare a ţării şi de transformare a cetăţenilor Republicii Moldova în cetăţeni europeni. Decizia nicidecum nu înseamnă că noi ne oprim din acţiunile pe care urmează să le întreprindem. Vom depune toate eforturile ca în 2014 moldovenii să beneficieze de regim liberalizat, de acest drept fundamental de liberă circulaţie în Spaţiul Shengen”, a afirmat Iurie Leancă.

Reamintim că, astăzi, Comisia Europeană a propus liberalizarea regimului de vize pentru cetăţenii Republicii Moldova. Propunerea a fost făcută pentru că ţara noastră a implementat cu succes Planul de Acţiuni.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente