Snooker: O’Sullivan încoronat cu titlul de Campion al Campionilor

75_xl
Foto: Ronnie O'Sullivan și trefeul de Campion al Campionilor. PC: championofchampionssnooker.co.uk

Ronnie O’Sullivan a devenit Campionul Campionilor, după o victorie strânsă cu 10-8 asupra englezului Stuart Bingham în finala desfășurată pe Arena Ricoh în Coventry.

A fost o săptămână superbă pentru O’Sullivan, care i-a învins pe Mark Davis, Ding Junhui și Neil Robertson în drum spre titlu.

Bingham a preluat inițiativa, cu un break de 109 puncte în frame-ul de deschidere și curând s-a situat în avantaj cu 4-2, dar în al 7-lea frame. O’Sullivan a răspuns cu un break de 76 puncte.

A urmat o luptă frumoasă în care break-ul lui Bingham a fost bătut de Ronnie cu 130 puncte și altul de 93 puncte pentru a stabili egalitatea de 5-5.

Următoarele șase frame-uri au fost împărtășite pentru a aduce scorul la 8-8, dar O’Sullivan l-a câștigat pe al 17-lea și în cele din urmă pe al 18-lea, cel decisiv, pentru a obține victoria.

Ronnie O’Sullivan a primit și un premiu de £100.000 în acest turneu ce încheie sezonul de snooker în anul 2013.

După partidă, campionul a declarat: ”Știu că pentru a deveni un câștigător regulat de turnee este necesar să am aceeași filosofie. La sfârșitul jocului mereu mă gândesc la faptul că acesta este momentul în care pot face să se întâmple.”
”Am jucat bine împotriva lui Ding și Neil, dar ambii ne-am chinuit un pic astăzi. Nu a fost groaznic, însă nu am jucat la fel de bine în această săptămână cum am făcut-o în ultimii ani” a mai adăugat Ronnie.

Sursa: Eurosport, Champion of Champions

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente