Simona Halep – jucătoarea cu cel mai mare progres în 2013

simona_24045800
Foto: Simona Halep (22 ani) ocupă poziția 11 în clasamentul mondial WTA. PC: romaniatv.net

Asociația Feminină de Tenis (WTA) a anunțat că Simona Halep este jucătoarea cu cel mai mare progres în tenisul feminin din 2013. Aceasta a început sezonul fiind pe poziția 64 în clasamentul mondial, pentru a finisa anul pe locul 11.

Totul a început cu o cursă incredibilă în Roma și acum, șase luni mai târziu, ea e la un pas de Top 10. De ani de zile Halep a fost văzută ca un viitor star – un campion de Grand Slam și nr.1 mondial la juniori, o mulțime de talent, chiar și trei finale WTA câștigate de ea între 2010 și 2012. Dar niciodată nu a avut parte de un rezultat mare, un progres care ar servi drept dovadă că ar face-o la fel de mare în competițiile profesionale.

Mergând în Internazionali BNL d’Italia în luna mai, Simona încă era blocată în acel loc 64. Aici ea a învins patru dintre cele mai mari nume ale tenisului – Svetlana Kuznetsova, Agnieszka Radwanska, Roberta Vinci și Jelena Jankovic; pierzând în semifinale de la lidera mondială – Serena Williams.

”A fost o săptămână incredibilă pentru mine”, a declarat Halep, după înfrângerea cu Williams în acea zi. ”Mă simt bine că am urcat pe 44 acum. Este greu să te gândești cât de sus pot ajunge acum, pentru că este o muncă grea și fiecare săptămână este dificilă pentru orice jucător, așa că trebuie doar să-mi continui drumul și lucrul, apoi vom vedea ce se va întâmpla.”

Ce sa întâmplat? A fost un progres de 6 luni – incluzând succesul din Roma, Halep a ajuns la recordul 43-8 în ultimile 14 meciuri WTA ale acestui an, câștigând primele sale 6 titluri WTA: la Nürnberg, ‘s-Hertogenbosch, Budapesta, New Haven, Moscova și Sofia; pentru a finisa nr. 11 în data de 4 noiembrie al clasamentului de sfârșit de an.

”Vreau să mă bucur de acest moment și apoi să-mi iau o vacanță, doar pentru relaxare”, a declarat Halep după capturarea titlul în Sofia. ”Sper să pot juca anul viitor la fel ca în acest an și să mă prezint bine în Australia”

Toți ochii ar trebui să fie focusați pe Simona în Australia, e la doar câteva sute de puncte distanță de locul 10 mondial și pare a fi cea mai bună candidatură pentru a deveni următoarea jucătoare care va pătrunde în Top 10 pentru prima dată.

Asta ar putea fi o veste mare în România. Doar două românce au ajuns vreodată în Top 10 WTA, și anume Virginia Ruzici, care a ajuns pe locul 8 și Irina Spîrlea, care a ajuns pe 7.

Sursa: wtatennis.com

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente