Recenzia cărții The Great Gatsby de Francis Scott Fitzgerald

The-Great-Gatsby-Movie-2013
Foto: Posterul filmului The Great Gatsby PC: indiereign

Acțiunea romanului are loc în secolul XX-lea, după terminarea primului Război Mondial, într-un stat din Statele Unite ale Americii – West Egg.

Eroul nostru Nick – tânăr englez de 29 de ani, se mută cu traiul în West Egg într-o casă mică de pe malul mării. El din prima seară își dă seama că are un vecin bogat și puțin straniu, care este o enigmă. Probabil cea mai mare enigmă din viața lui. Mai târziu află că pe vecin îl cheamă Gatsby.

Cine este totuși Gatsby? Ei se împrietenesc, dar Nick oricum nu știe mai nimic despre viața sau despre trecutul lui.

Nick este invitat într-o zi de o rudă, pe nume Daisy, la un ceai la ea acasă. Acolo îl întâlnește pe Tom – soțul acesteia, și prietenul lui de la Oxford, și încă pe o domnișoară pe numele Jordan Baker, prietena lui Daisy, de care se îndrăgostește dintr-o dată. De la ea află multe lucruri despre vecinul său, dar și despre viața lui Daisy.

Într-o zi, un servitor din casa din vecini îi aduce o invitație lui Nick la petrecerea lui Gatsby. Nick o acceptă și în seara următoare face cunoștință personal cu el.

Pe parcursul lecturii, Nick află că prietenul său este îndrăgostit de Daisy și acesta îl roagă să-l ajute de a o cuceri din nou.

Citind acest roman veți face cunoștință mai în de aproape cu aceste personaje și pe lângă acestea veți afla cine este domnul Meyer și doamna Myrtle Wilson. Și veți afla cu ce s-a sfârșit aceste idile și cum au reacționat personajele în diferite cazuri palpitante.

Recomand acest roman tuturor iubitorilor de literatură din perioada interbelică, dar nu numai. Personal, acest roman mi-a plăcut și sper că și vouă vă va face plăcere să-l citiți.

Recenzie de Uncu Radu pentru book.info.md

Taguri: #Recenzii
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente