Socialiștii lansează un pact: „Moldova are nevoie de altceva!”

155351
Foto: Igor Dodon PC: acasatv.md

Astăzi, Igor Dodon, liderul Partidului Socialiştilor din Republica Moldova a lansat iniţiativa semnării unui Pact național cu scopul de a consolida toate forţele din ţară care pledează pentru o Moldovă modernă, puternică din punct de vedere economic, independentă şi suverană.

Igor Dodon a îndemnat partidele politice și societatea civilă să se alăture acestei iniţiative în vederea coagulării forțelor pentru contracararea fărădelegilor comise de actuala guvernare în domeniul economic, social şi politic, precum şi pentru promovarea vectorului estic de integrare a Moldovei, în Uniunea Vamală, iar în perspectivă, în cadrul Uniunii Euro-Asiatice. Potrivit lui Dodon, de astăzi încep consultările cu partidele ce sunt gata să se alăture acestui Pact, iar consultările cu societatea civilă deja au demarat.

În același timp, liderul socialiștilor a menționat că în cadrul campaniei “Moldova are nevoie de ALTCEVA!”, care se desfășoară pe întreg teritoriul Moldovei, vor fi organizate întrevederi masive cu cetățenii, care vor fi informați despre riscurile și consecințele semnării acordurilor de la Vilnius, secretizate de guvernare, dar și avantajele aderării la Uniunea Vamală. Un obiectiv separat este ca această informație să ajungă la fiecare cetățean din Republica Moldova, iar maximum localități vor fi îndemnate să adopte declarații pentru aderarea Moldovei la Uniunea Vamală, ca opțiune ce poate oferi stabilitate economică, creștere și dezvoltare a bunăstării cetățenilor țării.

Astăzi, în cadrul unui briefing în Parlament, Igor Dodon, liderul Partidului Socialiştilor din Republica Moldova a lansat iniţiativa semnării unui Pact Pentru o Moldovă Modernă, Economic Puternică, Independentă şi Suverană, cu scopul de a consolida toate forţele din ţara care pledează pentru o Moldovă modernă, puternică din punct de vedere economic, independentă şi suverană.

Igor Dodon a îndemnat forţele sănătoase din societatea moldovenească să se alăture acestei iniţiative în vederea contracarării fărădelegilor comise de actuala guvernare în domeniul economic, social şi politic, precum şi pentru crearea unui viitor prosper al Moldovei în cadrul Uniunii Vamale, iar în perspectivă, în cadrul Uniunii Euro-Asiatice. Potrivit lui Dodon, de astăzi încep consultările cu Partidele politice ce sunt gata să se alăture acestui Pact, iar consultările cu societatea civilă deja au demarat.

Liderul socialiştilor a menţionat că în cadrul campaniei “Moldova are nevoie de ALTCEVA!”, care se desfăşoară pe întreg teritoriul Moldovei, vor fi organizate întrevederi masive cu cetăţenii, cărora li se va comunica informaţia veridică despre plusurile şi minusurile, avantajele şi dezavantajele aderării la Uniunea Europeană, consecinţele semnării acordurilor de la Vilnius.

Întregul pact poate fi citit aici.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente