(video) Elevii din Chișinău au cerut în fața Guvernului demisia ministrului Maia Sandu

elevi2
Foto: Elevii protestează în fața guvernului împotriva noilor regulie la BAC PC: UNIMEDIA

Protest în Capitală. Zeci de elevi au venit duminică, 17 noiembrie, în fața clădirii Guvernului pentru a cere demisia ministrului Educației, Maia Sandu. Tinerii se arată nemulțumiți față de noile reguli propuse pentru sesiunea de bacalaureat din 2014.

Protestatarii au solicitat ca examanele să nu mai fie supravegheate cu camere video și ca vacanțele de primăvară și toamnă, care au fost scurtate, să dureze și în continuare câte o săptămână. Totodată, școlarii au cerut ca programul de studii să fie simplificat și curricula să se concentreze mai mult pe subiectele de la BAC.

Elevii au folosit petarde și au scandat: „Vrem BAC fără stres”, „Jos Maia Sandu”.

Elevii din Glodeni de asemenea u protestat împotriva regulilor de la BAC 2014

Din 2014, prin regulilor și mai stricte, ministrul Educației, Maia Sandu, vrea să le taie orice speranță elevilor care vor încerca să trișeze și să copieze la examenele de BAC. Șefa de la Educație i-a îndemnat pe viitorii absolvenți să nu-și piardă timpul cu „invenții de tot felul” pentru că se va veni cu măsuri dure pentru cei care intenționează să copieze.

În cadrul examenelor de bacalaureat din 2014, candidații ar putea fi verificați cu detectoare de metale. De asemenea, va fi mărit numărul membrilor comisiilor din centrele de Bacalaureat, iar reprezentanţii ministerului vor putea retrage diploma de bacalaureat dacă vor constata că elevul a fraudat examenele.

Sursa: UNIMEDIA

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente