RM și China vor semna memorandumul de colaborare în vinificație

big-de-la-schimburi-comerciale-la-proiecte-investitionale-industriale-noi-perspective-in-cooperarea-economica-moldo-chineza
Foto: PC: mec.gov.md

Cea de a șasea reuniune a Comisiei interguvernamentale moldo – chineze pentru cooperarea economică și-a încheiat lucrările la 14 noiembrie curent, la Chișinău, cu semnarea Protocolului.

Partea moldovenească a Comisiei a fost condusă de dl Octavian Calmîc, viceministru al Economiei, iar delegația chineză a fost reprezentată de Jiang Zengwei, viceministrul Comerţului din China şi co-preşedinte al Comisiei mixte Moldo–Chineze pentru Cooperare Economică, se anunță în cadrul unui comunicat emis de Ministerul Economiei.

La reuniune au fost abordate un șir de subiecte privind cooperarea comercial-economică dintre ambele țări și dezvoltarea proiectelor de investiții comune. Părțile au remarcat potențialul economic al Republicii Moldova și al Chinei ca fiind favorabil pentru creșterea și diversificarea în continuare a relațiilor economice bilaterale.

Pentru intensificarea relațiilor în domeniul industrial părțile au convenit asupra unui schimb de experiență în implementarea noilor politici industriale prin organizarea de seminarii, întâlniri, conferințe și vizite de lucru. Întreprinderilor industriale ale celor două țări vor participa la târguri comerciale internaționale, forumuri de afaceri și alte evenimente de promovare a produselor\serviciilor pe piața națională. Totodată, reprezentanții la reuniune vor contribui la promovarea și implementarea proiectelor de investiții în agricultură, inclusiv cele de dezvoltare a întreprinderilor mici din zonele rurale.

De asemenea, oficiali au convenit asupra semnării unui memorandum de colaborare în domeniul vinificației între autoritățile responsabile de calitate din acest domeniu și despre posibilitatea anulării vizelor pentru grupurile de turiști.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente