(foto, video) Șapte câini care au impresionat lumea în 2013

5091250-3×2-700×467
Foto: Rupee, câinele care a cucerit Everestul. PC: abc.net.au

Rupee, un cățel maidanez, a devenit primul patruped care a escaladat cel mai înalt munte din lume, Everest. Câinele a fost salvat de o femeie dintr-o mahala din India. Noua stăpână, pasionată de drumeții, l-a luat cu ea pe Everest. Și au ajuns împreună până la o altitudine de 5.200 de metri fără să întâmpine vreo problemă.

Chiar dacă nu a ajuns chiar până în vârf, stăpâna spune că e foarte mândră de Rupee, scrie abs.net.au.

Anul acesta au fost mai multe întâmplări în care câinii au demonstrat cu adevărat că sunt cei mai buni prieteni ai oamenilor. Iată câteva povești ale unor căței care au impresionat prin curajul și devotamentul lor:

#14 iunie. Un câine labrador, antrenat pentru a ajuta persoanele cu deficiențe de vedere, și-a salvat stăpânul și un dresor de la moarte. În timpul unei plimbări prin orașul San Rafael din California, o șoferiță a pierdut controlul volanului și s-a îndreptat fix spre zona în care erau cei doi și labradorul. Câinele, botezat O`Neil, a simțit imediat pericolul, a început să latre spre cei doi și i-a forțat să fugă în afara zonei de pericol.

#8 iunie. Un câine a salvat viața unui nou-născut în Thailanda. L-a găsit lângă un tomberon de gunoi, într-o pungă de plastic. Câinele a luat punga de plastic în dinți și a dus-o acasă, la stăpânii lui. Bebelușul, o fetiță, a fost dus imediat la spital și a scăpat cu viață. Autoritățile i-au pus o zgardă nouă din piele câinelui, iar stăpânii au primit echivalentul a 300 de dolari.

#17 august. Psycho, o corcitură de pudel cu Chihuahua, s-a războit cu un șarpe cu clopoței care se pregătea să atace o fetiță. Întâmplarea a avut loc în Texas. Din păcate, în urma acestui atac, Psycho a rămas fără un ochi, scrie Huffington Post.

Psycho PC: Huffington Post
Psycho PC: Huffington Post

#30 august. Un câine a ajutat la salvarea unui cal care căzuse într-un canal într-o localitate din Timișoara. Potrivit stăpânului, câinele ar fi lătrat minute în șir lângă canal, pentru a atrage atenția. După aproximativ două ore de muncă, echipa de salvatori a reușit să scoată calul din canal.

#23 septembrie. Jet, un labrador negru, a devenit erou în orașul Leigh din Marea Britanie. Stăpâna, pe care o ajută să se orienteze, este o persoană cu probleme de vedere. În timpul unui plimbări cu bebelușul, femeia a scăpat căruciorul de sub control. Pentru că a văzut că se apropie o mașină de cărucior, Jet a intervenit imediat, a împins căruciorul și a evitat accidentul.

#5 noiembrie. Un ciobănesc german care a fost scos la plimbare de stăpânul său a salvat viața unui bebeluș abia născut care fusese abandonat într-un parc din orașul Birmingham, Marea Britanie. Câinele a descoperit bebelușul într-o geantă în tufișuri. Din fericire, copilul trăiește și e în afara oricărui pericol.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente