(video) Educația sexuală în China se învață prin metafore

plugs
Foto: Diferențele dintre fetițe și băieței sunt explicate prin analogie cu prizele PC: Foreign Policy

O colecție de 3 video-uri au ajuns virale pe internetul din China. La sfârșitul lui octombrie o echipă de trei persoane (Nutcracker Studio) au publicat 3 clipulețe video adresându-se astfel educației sexuale pentru copii.

Cele trei video-uri au următoarea tematică: ”De unde vin copii?”, ”Cum sunt fetițele diferite de băieței?” și ”Cum minorii pot preveni abuzul sexual?”. În scurt timp, aceste filmulețe au devenit unele din cele mai căutate lucruri pe cel mai mare motor de căutare din China, Baidu.

Filmulețe făcute cu desene și scris de mână de fapt se îndreaptă spre părinți ca astfel să ajungă la copii.

Naratorul explică fecundarea făcând analogie la injecțiile primite la spital, diferențele dintre fetițe și băieți, folosind ca analogie prizele.

Conform Foreign Policy, expertul în educație sexuală, Hu Zhen, spune precum China este în urmă cu vreo 60 ani față de țări ca Suedia, în ceea ce privește educația sexuală în școli. De asemenea spune că doar 10 din 180.000 școli pentru educație primară, și doar aproximativ 600 din cele 500.000 școli cu educație gimnazială oferă lecții de educație sexuală.

Puteți vedea aceste filmulețe aici:

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente