Top știri din 13 noiembrie

ledaersher
Foto: Tinere participante la LeaderSHE PC: Facebook

Schimbări în educație, piesă recântată, țări în care e bine să emigrezi, moldovean la MicroSoft și multe altele. Un mix bun în cele mai importante și populare știri de pe #diez din 13 noiembrie 2013.

#1. Den Delimarschi: Moldova-Kansas-Microsoft

Originar din Chișinău, Den Delimarschi în prezent își face studiile de licență la Wichita State University, Kansas, în domeniul IT. E ultimul lui an de studii, după care va merge să lucreze ca Program Manager la Microsoft. Află istoria tânărului care nu regretă că a stricat primul computer al tatălui.

#2. Cele mai favorabile și nefavorabile țări în care ai planifica să emigrezi

Washington post a publicat săptămâna trecută un raport, unde se face o analiză profundă a situației demografice, economice și nivelul de trai în 34 de țări de pe glob. Această analiză te poate ajuta dacă dorești să emigrezi și să începi o viață nouă peste hotare.

#3. Educația sexuală în China se învață prin metafore

O colecție de 3 video-uri au ajuns virale pe internetul din China. La sfârșitul lui octombrie o echipă de trei persoane (Nutcracker Studio) au publicat 3 clipulețe video adresându-se astfel educației sexuale pentru copii.

#4. Devină participantă LeaderSHE – Young Women Leaders’ Academy

LeaderSHE – Young Women Leaders’ Academy este un proiect inovativ orientat spre fetele tinere cu vârsta cuprinsă între 16-18 ani, care doresc să participe la schimbarea comunității şi să contribuie la dezvoltarea democraţiei participative în Republica Moldova.

#5. Vedeți care sunt tendințele din modă la Moldova Fashion Expo 2013

Săptămâna modei la Moldexpo se va desfășura din 14-17 noiembrie cu un invitat special, celebrul designer rus Valentin Yudashkin.

#6. Cele mai sexy imagini de pe vinilurile secolului trecut

RoyalCheese a ales și a sortat cele mai sexy imagini de pe copertele vinilurilor secolului trecut, pe care poți să le privești la infinit.

#7. Platforma de călătorii Trevolta a lansat versiunea beta pentru primii 30 mii de visători

Trevolta este o platformă care îți propune să îți planifici călătorii mărețe, apoi să-ți descrii așa călătoria încât alți oameni să te ajute financiar.

#8. Piesa Seară Albastră de Ion Aldea Teodorovici într-o interpretare nouă

Tânăra de 22 de ani, Elena Javelea, a obținut permisiunea de a interpreta cântecul lui Ion Aldea Teodorovici, Seară Albastră. Pentru noul proiect Elena a lucrat cu Alex Calancea.

#9. Codul Educației vine cu soluții pentru problemele de acces și calitate în învățământ

Pe 13 noiembrie 2013, Ministerul Educației a lansat dezbaterile publice pe proiectul Codului Educației. În cadrul unei mese rotunde au fost prezentate principalele elemente noi aduse de această inițiativă legislativă esențială pentru sistemul de învățământ din Republica Moldova.

#10. Persoanele care au atitudine flexibilă se îndrăgostesc mai greu

Persoanele îndrăgostite sunt mai puţin capabile să se concentreze şi să îndeplinească sarcini care cer atenţie; controlul cognitiv, în cazul lor, este diminuat, arată un studiu realizat de cercetători de la Universitatea din Leiden, Olanda, şi Universitatea Maryland, SUA.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente