Un cetăţean al Siriei este bănuit de extorcarea a peste 8000 de euro de la un student

euro_catuse
Foto: PC: cna.md

Un cetăţean al Siriei este cercetat penal de ofiţerii Centrul Național Anticorupție într-un dosar de trafic de influenţă. Operațiunea a fost executată de CNA în colaborare cu SIS-ul (Serviciul de Informaţii şi Securitate).

Potrivit denunţătorului, acesta i-ar fi cerut 8300 de euro pentru a-i soluţiona o problemă legată de exmatricularea sa de la Universitatea de Medicină din capitală. Din spusele declarantului, bănuitul, (fost student al aceleiaşi instituţii), susţinea că are influenţă asupra unor persoane din administraţia Universităţii şi că le poate determina să soluţioneze pozitiv problema exmatriculării.

Operaţiunea a avut loc cu puţin timp în urmă, bănuitul fiind prins după primirea unei tranşe de 1200 de euro. Pe acest caz a fost deschis un dosar penal pentru trafic de influenţă.

Potrivit serviciului de presă al CNA, în prezent, ofiţerii de urmărire penală şi procurorii anticorupţie lucrează la faţa locului, urmând să decidă asupra reţinerii sau cercetării în stare de libertate a bănuitului.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente