Vom plăti mai puțin pentru carburanți

petrol-pump_100912013512
Foto: PC: indiatoday.in

Mai multe companii petroliere de pe piața Republicii Moldova au operat reduceri de preț la toate tipurile de carburanți. Benzina s-a ieftinit cu 10-25 de bani, motorina – cu 27–40 de bani și gazul lichefiat – cu 15–40 de bani.

De la sfârșitul lunii octombrie și până în prezent patru companii importatoare și 11 companii care dețin licențe pentru vânzarea cu amănuntul a produselor petroliere au notificat Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) despre intenția de micșorare a prețurilor.

ANRE informează că în ultimele două luni prețurile de import la benzină sunt în descreștere de la 1063 $/tona (preț mediu de import, august 2013) – la 997 $/tona (octombrie 2013). Prețurile de import la motorină au început să se reducă începând cu luna septembrie – de la 1026 $/tona la 993 $/tona în octombrie. Prețurile de import la gazul lichefiat sunt în creștere de la 608 $/tona (iulie) la 825 $/tona (octombrie).

ANRE va transmite spre examinare Consiliului Concurenței informația despre evoluțiile recente de pe piața produselor petroliere.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente