(video) Un tânăr traficat din Moldova a fost torturat cu fierul de călcat

img_1484(1)
Foto: Grupare infracțională specializată în trafic de persoane reținută de poliție PC: IGP

Centrul de Combatere a Traficului de Persoane a Inspectoratului Naţional de Investigaţii a anihilat o grupare criminală specializată în trafic de persoane. Membrii reţelei erau specializaţi în racolarea bărbaților din Moldova și exploatarea acestora în Rusia.

Ca urmare a acțiunilor de investigație de către forțele de ordine, au fost identificați membrii grupării criminale cu vârsta cuprinsă între 25-40 de ani.

Suspecții transportau bărbații în Rusia, unde le erau sechestrate actele, și impuși să presteze munci grele în contul datoriilor artificial create pentru serviciile de transportare, cazare şi perfectarea permisului de ședere temporară. Persoanele care se revoltau solicitând achitarea pentru munca prestată, erau bătuți cu cruzime.

Astfel, una din victime, cu vârsta de 22 de ani, a fost torturată cu fierul de călcat, lăsându-i arsuri pe tot corpul. Acesta a reușit să evadeze, a mers pe jos timp de 2 săptămâni până în Belorusia. Aici a fost ajutat de o persoană străină pentru a reveni în Republica Moldova, unde a și anunțat poliția.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală în baza art.165 “Traficul de ființe umane”, Cod Penal al RM.”. Conform legislației în vigoare persoanele culpabile de comiterea unor asemenea infracțiuni se pedepsește cu închisoare de până la 15 ani.

La moment se desfășoară acțiuni de urmărire penală şi măsuri speciale de investigație în vederea identificării altor victime, documentarea şi reținerea celorlalți complici.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente