(foto) Katerina Kosterina – talent înnăscut cu potențial de milioane

IMG_5763

”…sexul masculin este de origine divină”

Katerina este o tânără talentată cu potențial de milioane. Îmbină arta și designul într-un mod excepțional. Ilustrațiile sale sunt mici opere de artă, care merită să fie arătate lumii și motiv cert să ne mândrim cu frumoasa artistă.

 

kosterina_katerina_headache_4

#1 Cum ai inceput sau cum s-a infiripat dragostea de artă și design?

 

kosterina_spring-summer_all
Ilustrație,colecție vestimentară. PC :kosterina.blogspot.com

KK: Să spun sincer, idea de a uni arta cu designul vestimentar a venit foarte spontan. Dar, după cum se știe tot ce este spontan în viață se datorează mai multor factori, explicabile sau nu. Având în vedere că niciodată n-am visat să stau la mașina de cusut, eu doar pot explica lucrurile din punct de vedere genealogic 🙂 – mama mea a fost un designer de modă. Poate că sunt destinată să continui ce a început ea. Dar poate și nu. Numai timpul va arăta. Este un basm, sfârșitul căruia nu-l cunosc. Încă nu-mi imaginez în care domenii aș vrea cândva să mă realizez, dar un singur lucru îl știu cu siguranță – n-aș putea lăsa arta! Este un drog a vieții mele.

#2 Ce servește drept inspirație pentru lucrările tale?

 

kosterina_katerina_headache_3_s
Ilustrație PC :kosterina.blogspot.com

KK: Cred că aș spune adevărul dacă aș zice că cel mai mult mă inspiră imperfecțiunea. Uneori chiar și ceea, ce în lumea obișnuită este de obicei considerat urât. Întunericul și lumina sunt cele două fețe ale lumii, precum și ambele părți ale frumuseții, ce servesc ca o sursă mare de inspirație și energie. Mă inspiră și oamenii. Atunci când văd exemple demne, sunt foarte inspirată de puterea și talentul lor.

 

kosterina_balaban_shirts_detail_proccess
Ilustrație pentru White Silence shirts PC :kosterina.blogspot.com

#3 De ce ai ales să faci o colecție pentru bărbați?

 

Untitled-1
Colecție vestimentară PC :kosterina.blogspot.com
d4960e54857faeda4677bbce32544b27
Colectie vestimentara pentru barbati PC :kosterina.blogspot.com

KK: Bărbații chiar sunt pentru mine o altă sursă de inspirație puternică. Eu cred că, sexul masculin este de origine divină; doar începutul bărbătesc poartă idea, puterea, gândirea inovatoare. Femeia în această lume are un alt rol. Inspirația nu o poți explica, pur și simplu, te excită ceva, și gata. La Academie aproape întotdeauna coseam pentru fete, dar în anul de absolvire, eram ferm stabilită în decizia de a crea o colecție pentru bărbați, de fiecare dată când veneau la măsuri admiram doar modelele mele-bărbați.

 

ab46c49fbe685d4606f9880b0497a94d
Colectie vestimentara pentru barbati PC :kosterina.blogspot.com

#4 Ca artist, ce poți spune despre tendințele în lumea artei contemporane și legătura ei cu moda?

KK: Știi, e periculos să-mi puneți astfel de întrebări 🙂 Atitudinea mea față de moda actuală este foarte vagă. Ca orice medalie, și în modă sunt două părți. Creativitate și business. Din păcate, în lumea noastră, al doilea aspect joacă un rol mai important. Tendința de astăzi, și ea este evidentă – jocul cu ceea, ce a fost deja inventat, cunoscut și uitat; sunt mai multe variante de transformare, combinare, care ni se propun ca ceva nou. Probabil, te așteptai la un alt răspuns – ceva despre culoare și modele dar s-a primit la nivel global. Și da, trebuie să te apuci de modă doar dacă ești gata să te dedici în întregime acestei meserii.

 

kosterina_katerina_headache_6_s
Ilustrație PC :kosterina.blogspot.com

#5 Un mesaj pentru tinerii artiști

KK: Vreau să urez tuturor celor pasionați de artă sa creadă în ei și să dezvolte acest dar, dacă-l au cu adevărat. Nu-mi amintesc, cine a spus fraza, dar ea tot timpul stă în capul meu: “Cea mai mare crimă este trădarea talentului tău”. Nu vă temeți să nu fiți ca ceilalți, cultivați individualitatea – asta-i cea mai reușită metodă de a vă evidenția. Și de-a lungul timpului am realizat un lucru: trebuie să ascultăm constant vocea interioară, schimbările, care au loc în noi însuși sunt semnele destinului. De multe ori nouă ni se spune: „Du-te la visul tău prin toate mijloacele, nu te opri”, dar de multe ori, cât ești mai aproape de vis, culorile lui se pierd. Găsiți fericirea în drum!

 

1264830_445508475567895_1867098420_o
Expoziție la TIPOGRAFIA 5 cu lucrările sale PC :kosterina.blogspot.com
kosterina_kristina_nature_skirt1_1
Katerina Kosterina PC: facebook.com

Am avut mare plăcere să scriem despre Katerina, îi dorim mult succes și mari realizări! Mai multe detalii despre Katerina le găsiți pe blogul său personal.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente