6 sfaturi cum să te trezești dimineața devreme

914fe39aa47d796a677dc12907c2fc14
Foto: Află care sunt cele șase secrete care-ți vor permite să te trezești dimineața devreme.

Există o calitate despre care mulți oameni de succes, nu prea povestesc în interviurile lor. Acest obicei este unul extrem de important și merită atenția ta totală: deșteptarea devreme!

#1 Seteazaă o oră exactă pentru a ieși din pat

collage1

Dacă în mod normal, te ridici la ora 11, atunci nu este real să începi brusc să te trezești la ora 6 dimineața. Gândește-te la ce oră ai vrea să te trezești și încearcă să o faci cu 30 minute mai devreme în fiecare săptămână, până când ajungi la timpul dorit.

# 2 Sincronizează ora la care vrei să te trezești cu cea de mers la culcare 

collage2

Șapte-opt ore de somn este doza recomandată pentru productivitate maximă (cu câteva excepții de super eroi). Deci, dacă vrei să te trezești la 6 dimineața, atunci va trebui să mergi la culcare la ora 23:00, cel târziu. Dacă vei merge la culcare la miezul nopții și te vei trezi la 5 dimineața, atunci te așteaptă probleme grave la nivelul de productivitate.

# 3 Ieși din pat imediat

wake-up-feeling-great

Din momentul în care începi să amâni trezirea – să apeși butonul ”snooze” – este foarte ușor să te convingi de o multitudine de motive pentru care ai mai putea sta în pat jumătate de oră. Nici nu permite acestor gânduri să apară, pur și simplu scoală din pat!

# 4 Expune-te la soare

collage 4

Lumina soarelui este cheia adaptării tale la ritmul circadian. Dacă ai probleme dimineața cu trezitul, atunci nu închide jaluzelele până la sfârșit. Astfel lumina naturală se va transforma într-un apel de trezire. Odată ce te-ai trezit, mergi la o scurtă plimbare, prin casă, pentru a ajuta mușchii tăi să se trezească.

# 5 Dezvoltă o rutină de dimineață

5769670810_261da6e366_b

Fie că este vorba de o ceașcă de ceai și ziarul de dimineața, în lumina soarelui sau o plimbare până la cafeneaua din apropiere, trezirea de dimineață are mai multe șanse la existență, dacă dezvolți o rutină plăcută, care va deveni, în sine, o recompensă.

# 6 Respectă noul regim

wake-up-early-in-the-morning

Adaptarea la noul regim va lua ceva timp – aproximativ 30 de zile. Nu te aștepta să te simți plin de energie chiar din prima zi. Dar dacă vei reuși să respecți noul regim, atunci trezirea de dimineață va deveni unul din ritualurile tale preferate.

Sursa: 99u

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Nata Andreev
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente