(video) Carieră în IT: Drumul de la programator la director tehnic

tucan
Foto: Victor îi sfătuiește pe tineri să aleagă acest domeniu doar dacă sunt ambițioși și gata să muncească mult pentru a obține rezultate bune.

Victor Tucan, în vârstă de 37 de ani, este directorul tehnic al companiei „QSystems”. Are circa 15 ani experiență în domeniul IT, iar banii care îi obține din acest domeniu îi investește în familie.

„M-am îndrăgostit de informatică de la o vârstă fragedă. Aveam un profesor excepțional de informatică, care reușea să transmită într-un mod original informația legată de informatică”, a declarat sursa.

Victor Tucan PC: Facebook
Victor Tucan PC: Facebook

A absolvit facultatea de fizică și matematică din cadrul Universității de Stat din Tiraspol. Încă de pe băncile facultății, Victor a creat primele produse în domeniul IT. „În anul V de facultate am vândut primul meu produs, care a fost creat pentru o clinică stomatologică din Chișinău”, a subliniat acesta.

Și-a început cariera predând informatica în cadrul Universității Cooperatist Comerciale, cât și în alte colegii și licee din Moldova. A fost invitat să lucreze în cadrul unei companii IT din Capitală. Ulterior, Victor și-a fondat propria afacere. A fost nevoit să își închidă afacerea și a fost angajat în calitate de programator în cadrul unei bănci din Moldova. „Pas cu pas, pe parcursul a patru ani, de la un simplu programator am fost avansat până la funcția de director tehnic”, a spus Victor.

Cei de la „Qsystems” l-au invitat să lucreze în calitate de director tehnic al companiei. „Primul produs pe care l-am creat a fost automatizarea sistemului bancar, care a fost implementat în majoritatea băncilor din țară”, a precizat acesta.

„Când soțul vine acasă împlinit și fericit este un lucru care îi bucură pe toți membrii familiei”, a recunoscut soția Natalia.

Membrii familiei Tucan adoră călătoriile cu mașina și jocurile de societate. „Petrecem foarte mult timp împreună cu familia, ne plimbăm, călătorim. Un alt hobby sunt jocurile de societate. De curând am adus din Grecia un alt joc –Rummikub. Petrecem timpul plăcut și util”, a spus Natalia.

Victor îi sfătuiește pe tineri să aleagă acest domeniu doar dacă sunt ambițioși și gata să muncească mult pentru a obține rezultate bune.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente