Cupa Ligii Angliei: Arsenal – Chelsea derby-ul serii de azi

Chelsea v Arsenal
Foto: Chelsea v Arsenal 20.01.13 PC: foxsportsasia.com

Numai ieri s-au terminat etapele campionatelor din Europa și iată că astăzi deja cluburile joacă în cupe. Excepție o fac Spania și Italia, care-și continuă campionatul.

Cel mai de vază meci din această seară se va juca pe stadionul Emirates. Disputa între Arsenal și Chelsea, din Cupa Ligii Angliei, va începe la 21:45. ‘League Cup’ este o competiție inferioară ‘FA Cup’ și antrenorii își permit să testeze jucători noi și ”proaspeți” din rezerve. Însă când e vorba de un derby londonez, ambițiile și orgoliul își au locul într-un meci eliminatoriu.

Dacă în Cupa Ligii Angliei cele 90 minute din joc se termină cu scor egal, se acordă prelungiri și există posibilitatea ca partida să se decidă la loviturile de departajare. Numai în faza de semifinale există o manșă dublă. Câștigătorii cupei obțin o calificare în runda a 3-a preliminară a Ligii Europa.

Arsenal a câștigat competiția de două ori, în 1987 și 1993, în timp ce Chelsea se poate lăuda cu 4 astfel de trofee, ultimul câștigat în 2007. Sezonul precedent Chelsea a fost eliminată de deținătoarea titlului, Swansea City, în semifinale, după un joc dezastruos în defensivă al fundașului Branislav Ivanović în turul de pe Stamford Bridge. De cealaltă parte, Arsenal a părăsit competiția în sferturi, cedând la penalty-uri în fața finalistei surpriză – Bradford City.

Casele de pariuri dau șanse relativ egale primelor două clasate din Premier League. Arsenal are cota de 3.00 pentru un câștig, Chelsea – 2.40 (date care se modifică minut de minut). Egalul este estimat la 3.60.* Ultimul succes al ”tunarilor” împotriva ”aristrocraților” datează din 29 octombrie 2011, mai exact victoria cu 3-5 în deplasarea de acum 2 ani.

 

Încăierarea dintre fotbaliști în finala Cupei Ligii, 25 ianuarie 2007 PC: talksport.com
Încăierarea dintre fotbaliști acestor două echipe în finala Cupei Ligii, 25 februarie 2007  PC: talksport.com

Celelalte meciuri din ‘League Cup’ de azi:

Leicester City – Fulham
Birmingham City – Stoke City
Manchester United – Norwich City
Burnley – West Ham United
*Toate partidele încep la 21:45.

În Franța se vor desfășura o serie de meciuri din cadrul Cupei Ligii franceze:

Bastia – Ajaccio
Valenciennes – Troyes
Rennes – Nancy
Tours – Amiens SC
Créteil – Toulouse
Lille – Auxerre
Nantes – Lorient

Spaniolii nu au trecut la Copa del Rey și joacă în La Liga:

RCD Espanyol – Málaga CF (21:00)
Celta de Vigo – FC Barcelona (23:00)

În mijlocul săptămânii de lucru se va desfășura și Serie A. Astăzi se joacă un singur meci, Atalanta – Internazionale, care va începe la 21:45.

În aceasă seară se joacă și în optimile Cupei României:

CS Ripensia Timişoara – Pandurii Târgu Jiu (16:00)
SC Vaslui – FC Botoşani (18:30)
Gaz Metan Mediaş – FC ASTRA (20:30)

Și Moldova e în rând cu Europa. Azi încep șaisprezecimile de finală a Cupei Moldovei. La ora 13:00, pe stadionul orășenesc din Bălți, Olimpia va primi vizita CF Intersport-Aroma.

*Date preluate de pe bet365.com

Taguri: #fotbal
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente