Michel Platini: Trebuie să extindem numărul de echipe la Campionatul Mondial

Michel Platini și Sepp Blatter
Foto: Michel Platini și Sepp Blatter la un meci de fotbal PC: skysports.com

Șeful UEFA, Michel Platini vrea ca numărul de naționale la turneul final al Cupei Mondiale să fie extins la 40, începând cu 2018, pentru a permite mai multor țări africane și asiatice să fie prezente în competiție, fără reducerea numărului de națiunilor europene reprezentate.

În prezent, Europa e reprezentată de 13 din cele 32 de echipe din faza finală, comparativ cu 5 din Africa și 4-5, în funcție de barajul împotriva unei echipe din America de Sud, pentru cel mai populat continent – Asia.

Președintele FIFA, Sepp Blatter a anunțat săptămâna trecută că Africa și Asia merită mai multă reprezentare la acest eveniment major, deoarece continentele date au mai multe asociații membre decât Europa și America de Sud.

Fostul internațional francez, Platini, pe larg considerat ca succesorul elvețianului Blatter pentru postul de președinte FIFA, a declarat prin propriile sale calcule că adăugarea a opt echipe ar avea nevoie de extinderea turneului cu doar trei zile.

”Sunt total de acord cu domnul Blatter că avem nevoie de mai multe echipe din Africa și Asia. Dar, în loc de a exclude unele țări europene, trebuie să optăm pentru 40 de echipe. Putem adăuga două naționale africane, două asiatice, două americane, una din Oceania și una din Europa”, susține Michel Platini.

Vă reamintim că toate cele 19 ediții ale Cupei Mondiale au fost câștigate de țările europene și sud americane.

Sursa: Eurosport

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente