(video) Moldova Are Talent: Iana Suvorcova – fetița care pictează cu gura

Iana
Foto: Iana Suvorcova - fetița care pictează cu gura. Cel mai emoționant moment de la Moldova Are Talent PC: Captura video

Iana Suvorcova are 11 ani, însă o poveste de viață care inspiră și nu lasă pe nimeni indiferent. Din cauza unei maladii necruțătoare, artrogripoză, Iana are membrele atrofiate şi paralizate, încă de la naştere.

Fetița nu-și poate mișca nici mâinile, nici picioarele, în schimb a descoperit că are talent la pictat. Desenează cu gura. La fel rezolvă zeci de puzzle-uri. Asta după ce acum câțiva ani, părinții i-au dăruit un set. „Iniţial, nu ştiam cum să-l strâng, dar apoi m-am gândit să iau piesele cu gura. Cu limba susţin, iar cu dinţii le iau. Apoi le unesc”, spune Iana pentru Prime.md.

Boala nu i-a imobilizat și visele. Iana visează să ajungă pe Tour Eiffel și bineînțeles să ajungă să meargă și să picteze cu mâinile.

La Moldova Are Talent, Iana a venit împreună cu bunica sa, cea care are grijă de ea. Bunica i-a devenit un fel de înger păzitor. Ea a fost cea care i-a convins pe părinţii fetei să o aducă la Chişinău din Rusia și tot ea are grijă de educația și talentul Ianei.

Prestația sa a uimit și impresionat atât publicul din sală, cât și jurații care la urmă au aplaudat-o îndelung. La final, fetița a izbucnit în lacrimi.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente